Gazete Vatan Logo

İskender Çolak hayatını kaybetti

İskender Çolak hayatını kaybetti

Ankara'nın ünlü kabadayılarından İskender Çolak hayatını kaybetti. Çolak'ın kalp krizinden öldüğü öğrenildi.

İskender Çolak kimdir?

Balçiçek İlter, 2009 tarihli yazısından bakın Çolak'tan nasıl bahsediyor...

Geçenlerde İskender Çolak ile sohbet ettim. İskender Çolak kimdir? Çoğunuzun “Mafya” diyeceğine eminim. Ama o kendisini “Kabadayı” olarak nitelendiriyor. Hani tabir-i caizse “Delikanlı Alemi”nin kalan son kabadayılarından, solcu kabadayılarından. Tanıştığımızda 19 yaşındaydım. Ankara’da gazetecilik yapıp da ona merhaba demeyen yoktur herhalde. Her karşılaştığımızda hayatının farklı bir yönünü dinledim. Yaptıklarını “Her zaman fakir fukaraya yardım için” diye açıklar. Kendine has üslubu, tarzı ve her seferinde “Yapma yahu!” dedirten bir anısı vardır. Yılmaz Güney’den Bülent Ecevit’e kadar…

Bugünün mafya dizilerindeki sahte kabadayılara hiç benzemez.

İskender Çolak bir gazetecinin hayatını yazmak istediğini söyledi. Ne yalan söyleyeyim kıskandım. Nasıl benim aklıma gelmemişti onunla röportaj yapmak? Ben kendi kendimi yerken o devam etti. Ama benim ölümümden sonra yayınlayacakmış!

Haberin Devamı

Ne? Bir dakika, birden ne söylediğinin farkına vardım.

Nasıl yani?

“Evet bu arkadaş geldi. Röportaj yapalım dedi. Ben de bu bilgiler benimle mezara gider dedim. O da o zaman röportajı yaparız, siz öldükten sonra yayınlarız diye bir öneri getirdi. Beraber notere gidecekmişiz, noterde kağıt imzalayacakmışız, öldükten sonra yayınlanacak diye. Sonra konuşacakmışız.”

Peki Çolak bu teklifi kabul etmiş mi?

“Olur mu bacım?” diyerek kahkaha atıyor. “Böyle mülakat ilk defa gördüm.” Ne yalan söyleyeyim, ben de ilk defa böyle bir öneriyle karşılaşıyorum. Bir gazeteci böyle bir şeyi nasıl teklif eder?

Üstelik çok ünlü bir gazeteci. Yok ki ihtiyacı bu söyleşiye. Hadi mesleki deformasyon diyelim, ya insanlık?

Ne için?

Ölümünden sonra “En son röportajı biz yapmıştık” demek için mi?

Kalsın, ben almayayım, alana da mani olmayayım.

İskender Çolak bildiğim kadarıyla 66 yaşında. Ona uzun ömür dilerim.

Bir gün hayatını anlatmak isterse, ben buradayım.

Haberin Devamı