Gazete Vatan Logo

İskele kalıp standartlarında Türkiye de söz sahibi olacak

Avrupa’da standartların oluşmasını sağlayan Avrupa Standartları Komitesi’nde iskele kalıp normlarının belirlenmesinde artık Türkiye de söz sahibi.

İskele kalıp standartlarında Türkiye de söz sahibi olacak

Avrupa’da standartların oluşmasını sağlayan Avrupa Standartları Komitesi’nde iskele kalıp normlarının belirlenmesinde artık Türkiye de söz sahibi. URTİM, Avrupa standartlarına yön veren kuruluş Avrupa Standartları Komitesi’nin Türkiye ayağı olan ve Türk Standartları Enstitüsü bünyesindeki çalışma komitesine katılarak 37 yıllık tecrübesiyle Avrupa standartlarına katkıda bulunuyor.

700 alt komite var

Her iş kolundan oluşan 700 alt komiteye sahip Avrupa Standartları Komitesi (European Committee for Standardization-CEN) Avrupa’da kullanılan bütün normları ve standartları oluşturuyor, ilgili revizyonları yapıyor ve uygulanmalarıyla alakalı bütün kararları alıyor. Sektörü doğrudan ilgilendiren ve standartların oluşmasını sağlayan komitelerin büyük önem taşıdığını belirten URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, “Bu komitelerin tamamının her ülkede ayna komite (MTC-Mirror technical committee) denilen bir yansıması var. Türkiye Standartları Enstitüsünün 162’nin Yapı İskele Komitesinin başkanlığını yürütürken, CEN’in 53’nde komitesinde Türkiye’yi tek Türk markası olarak temsil ediyoruz. Ayna komitede beraber olduğumuz diğer Türk firmalar var ancak yurtdışındaki çalışmalara katılmıyorlar” dedi.

Haberin Devamı