Gazete Vatan Logo

Isınmak için üç fabrika yaktılar!

İstanbul Esenyurt’ta dün sabah Kıraç Evren Oto Sanayi Sitesi’nde 4 bin metrekarelik ahşap palet fabrikasında yangın çıktı.

Isınmak için üç fabrika yaktılar!

Şiddetli rüzgarın da etkisiyle bir anda büyüyen yangın, binanın yanında bulunan alüminyum ve tekstil fabrikalarına da sıçradı. Yangına çok sayıda ilçeden gelen 98 itfaiye ekibi müdahale etti. Sabah 06.30’da başlayan yangın 3 saatte güçlükle kontrol altına alındı. Ölen yada yaralananın olmadığı yangında soğutma çalışmaları başlatıldı. Yangından sonra gelen alüminyum fabrikasının sahibi Mustafa Bozkurt, “Palet fabrikasında çıkan yangın bizim fabrikaya sıçramış. Paletler alev aldıkça büyümeye başlamış. Maddi hasar var tespit etmeye çalışıyoruz” dedi.

Soba yaktı iddiası

Öte yandan olayla ilgili soruşturmada iki Afgan gözaltına alındı. Çevredeki güvenlik kameralarının izlenmesi ve görgü tanıklarının ifadelerinin ardından soğuk diye fabrika bahçesinde yaktıkları sobanın devrilmesiyle yangının başlamasına neden oldukları belirtilen Afgan uyruklu işçiler Ahmet K. ve Mecid G. gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.