Gazete Vatan Logo

Işın kılıçları çekildi, nefesinizi tutun!

Tüm dünyada büyük hayran kitlelerine sahip Star Wars serisinin yeni filmi 'Star Wars: Güç Uyanıyor' 17 Aralık Perşembe günü vizyona girecek. Yeni filmin fragmanı yayınlandığı gün 120 milyon kişi tarafından izlendi vizyon öncesi birçok marka, filmden ilham alarak hazırladığı ürünleri piyasaya sundu.

Işın kılıçları çekildi, nefesinizi tutun!

Star Wars 7'de önümüzdeki hafta vizyona giriyor. Tüm dünyada milyonlarca hayranı bulunan serinin en çok konuşulan ve merak edilen konusu ise Luck Skywalker'ın akibeti. Star Wars forumlarında, galaksinin kötüsünün Luck Skywalker olup olmadığı büyük tartışılıyor. Bunu Luck'un filmin teaser'ında yalnızca elinin görünmesinden yola çıkarak konuşuluyor olması ve filmin yapımcıları tarafından akibetinin sır gibi saklanması da bu iddiaları kuvvetlendiriyor.. Peki yeni filmde hangi karakterler karşımıza çıkacak ve bunlar kim? Serinin 2000'lerde çekilen bölümlerinde yer almayan Luke, Leia ve Han Solo yeniden izleyicisiyle buluşacak... The Force Awakens, serinin altıncı bölümü olan 'Return of the Jedi'ın sonunda isyancıların İmparatorluk güçlerini yenilgiye uğrattığı 'Endor Muharebesi'nden yaklaşık 30 yıl sonrasında geçiyor. Filmde orjinal üçlemenin baş kahramanları olan Luke Skywalker, Prenses Leia ve Han Solo gibi eski karakterlerin yanı sıra gücün iyi ve kötü tarafına yeni katılan genç kahramanlar yer alıyor.

Haberin Devamı

Endor'dan sonra her ne kadar İmparator Palpatine ve Darth Vader ölmüş olsa da hala karmaşanın hakim olduğu bir galaksi karşılayacak yeni bölümde bizleri. Karmaşanın içinde eski İmparatorluk'tan arta kalanlar, 'Starkiller' adı verilen bir uzay üssünde, yeni liderleri 'Snoke' önderliğinde kurulan 'The First Order' örgütü altında bir araya gelmiş durumdalar. Kahramanlarımız da bu yeni örgüte karşı ortaya çıkan direnişin içinde bulacaklar kendilerini. Serinin yeni kahramanlarının başında Jakku adlı çöl gezegeninde hurda toplayan Rey geliyor. Rey'le birlikte direnişe katılacak olan Finn'in, aslen 'The First Order'a bağlı bir asker olsa da, gücün iyi tarafına geçmeye karar veriyor. Serinin üçüncü kahramanı ise direniş güçlerinde pilot olan Poe var.

Luke neden görünmedi?

Serinin hayranları, Disney'in ilk fragmanı yayınlamasından bu yana, kadroda yer almasına karşın Mark Hamill'in canlandırdığı Luke Skywalker karakterinin neden ortalarda olmadığını merak ediyor. Posterlerde ve fragmanlarda görünmeyen Luke'un gücün hangi tarafında yer alacağı bile henüz belli değil. Çizgi roman versiyonunda imparatorluğun yıkılmasının ardından galaksinin dört bir köşesinde kötüleri kovalamayı sürdüren Luke'un Jedi Tapınağı'nı yeniden kurduğu, çocuklarını birer Jedi olarak yetiştirdiği biliniyor, hatta babası Anakin Skywalker gibi gücün karanlık tarafına yenik düşüyor, ancak arkadaşları sayesinde yeniden iyilerin safına geçiyor.

Haberin Devamı

Yeni droid BB-8 yuvarlanıyor

R2-D2 ile haşırneşir olmamış kuşaklar için seriyi sevdirecek yeni nesil şirin droid BB-8, kendine has karakteriyle ve sevimliliğiyle muhtemelen yeni serinin tüm filmlerinde yer alacak.

Kötülüklerin efendisi Snoke

Star Wars'ın yeni kötülük simsarı Snoke, yaydığı kötülükle The First Order hareketine yön verecek bir nevi dini lider konumunda olacak. Muhtemelen garradlıklarıyla iyileri oldukça rahatsız edecek olan Snoke karakterinin aynı zamanda şeytani zekası da ön plana çıkacak.

Finn Jedi’ye dönüşebilir

Bir diğer yeni karakter olan Finn, bir Stormtrooper'dan bir Jedi'ye dönüşeceği izlenimi veriyor. Şimdiye kadar herhangi bir karakterle organik bağı görülmeyen Finn'in bir ihtimal, Lando Calrissian ile bağlarının çıkması serinin ilerleyen bölümlerinde yanıtını bulacak bir tartışma konusu olarak forumlarda dile getiriliyor.

Haberin Devamı

Yüzde 68

Türkiye’de Star Wars’a gidenlerin yüzde 68’i erkek ve 18-25 yaş grubu arasında. Sosyoekonomik olarak AB grubuna giren izleyiciler toplam izleyicilerin yüzde 61’ini oluşturuyor.

Zorlu rakip geliyor

Bir yeni karakter de Poe Dameron. Daha önceki filmlerle bir bağı yok. Bu nedenle hakkında bilinen tek bilgi direnişin çok önemli savaşçılarından biri olacağı ve pilotluk konusunda Luke Skywalker'ın en büyük rakibi haline geleceği.

Tarih tersten işliyor

Star Wars'ın 6 filmlik serisinde tarih tersten işliyor. George Lucas'ın 1977'deki ilk filmi takip eden üçlemenin ardından zaman başa sarıyor ve ikinci üçleme 1970'lerde çekilen hikayenin öncesine taşıyor.

Yeni maskeli kötü Kylo Ren

Serinin yeni halkasında, bir önceki bölümde ölen Sith Lordu Darth Vader'ın yerini Kylo Ren alıyor. Endor Muharebesi'nden sonra doğan Kylo, isyancıların 'Galaktik İmparatorluğu' yıkmasının ardından kurulan yeni kötü örgütlenme 'The First Order'ın bir parçası. Gücün karanlık tarafına hizmet eden Kylo'nun dış görünüşü Darth Vader'ı anımsatıyor ancak yeni kötümüzün asıl alâmetifarikası üçlü ışın kılıcı.

Haberin Devamı

Luke Skywalker mı?

Lucas İmparatorluğu 31 milyar doları aştı.

Star Wars 38 yılda dev bir ekonomi yarattı. Yönetmen George Lucas’ın kazancı 31 milyar doları aştı.

Yönetmen George Lucas'ın 20th Century Fox ile yaptığı Star Wars sözleşmesi aslında 'Lucas İmparatorluğu'nun temellerini atan bir anlaşma. Öyle ki Lucas, film şirketinden satışın yüzde 40'ını ve tüm gelecek filmlerin satış haklarını aldı ayrıca tüm sponsorluk ve ürün satış haklarını da kendi üzerine ekletti.. 1977’den beri sinema tarihinin en iyi pazarlanan yapımları arasında gösterilen Star Wars dünya çapında 4.2 milyar dolarlık işe hasılatı elde etti. İlk film 1977'de vizyona girdiğinde 1 milyar 416 milyon dolarlık bir gişe hasılatına ulaştı. Bu ilk filmin maliyeti ise 13 milyon dolar. 1980'de serinin 2'nci filminin gişe hasılatı 780 bin 560 dolar, 1983'te üçüncü film ise 747 bin 772 bin dolar gişe yaptı. Lucas 1999'da 2'nci serinin ilk filmini vizyona soktuğunda gişe hasılatı 674 milyon dolar oldu. Dördüncü Star Wars 2002'de 425 milyon dolar ve son olarak serinin 6'ncı filmi 471 milyın 630 bin dolarlık gişe haslılatı elde etti. 2008'de vizyona giren animasyon filmi ise 35 milyon dolarlık bir hasılatta kaldı.

Walt Disney'e 4 milyardolara satıldı

George Lucas'ın kurduğu ve yola 20th Century Fox ile başladığı Lucasfilm 2002'de 4 milyar dolara Walt Disney bünyesine geçti.

Atari'den Playstation'a...

1983’ten günümüze Star Wars’ın video oyunlarından Lucas yaklaşık 3 milyar dolar kazandı.

Kitapları da 'best-seller'

Lucas yüzlerce kitap ve çizgi romanın satışından yaklaşık 1.8 milyar dolar kazanıldı.

12 milyar dolarlık oyuncak

Lucasfilm’in Star Wars oyuncaklarının satışlarından bugüne kadar elde ettiği gelir yaklaşık 12 milyar dolar. Filmin fanatikleri Darth Vader başta olmak üzere filmdeki karakterlerin oyuncaklarına, ışın kılıçlarına maskelere ve legolara büyük ilgi duyuyor.

Ticari ürünleri saymakla bitmiyor

Bununla da kalmıyor Lucas Star Wars karakterleri, telefon kılıfları, USB’ler gibi günümüzün popüler ürünlerine uygulanarak hayranların ilgisi bu yöne de çekildi. Şirket, ticari ürünlerden bugüne kadar 675 milyon dolar kazandı.

10 Oscarlı başyapıt

Şimdiye kadar ki altı filmin toplamda 25 Akademi Ödülüne aday olduğunu ve 10 tanesini kazandığını da söylemeden geçmeyelim.

Hangi tarafta?

Abrams'ın da bugüne kadar akıbetiyle ilgili yeterli bir açıklama yapmaması Luke'un yeni seride, en azından başlarda kötü tarafın yanında yer alabileceği teorisini güçlendiriyor.