Gazete Vatan Logo

Işıltılı ten ve doğal makyaj zamanı

Bahar ve yaz dönemi makyajında; gözlerde her rengi göreceksiniz, dudaklarda ise kırmızı ve kiremit tonları sade ten makyajıyla kontrast yaratacak.

Işıltılı ten ve doğal makyaj zamanı

Baharda ve yaz aylarında makyaj trendlerini yakalamanın yolunu Inglot Türkiye Mağaza ve Eğitim Koordinatörü Sinem Danabaş anlattı. Bahar ve yaz makyajında ışıltılı bir ten ve doğal bir makyajın hakim olacağını söyleyen Danabaş sezon trdendlerini şöyle sıraladı:

Gözler rengarenk

Gözlerde her rengi görmek mümkün. Son dönemin gözde renklerinden kırmızı ve turuncunun yanı sıra lila, mavi ve yeşilin tonları ön plana çıkacak. Gözlerde kullanılan çizgiler biraz daha kalın, belirgin hale gelecek. Grafik eyeliner’ın çeşitli renklerinin yanı sıra tek bir renk far ve bol maskara, kolay uygulama sağlayacak.

Cesur dudaklar

Kırmızı, narçiçeği, kiremit tonlarının ön planda olacak. Tertemiz bir ten makyajı üzerine kontrast yaratacak kırmızı ve kiremit tonları özellikle göz makyajı yapmak istemeyenler için alternatif olacak. Metalik yansımalar ve ıslak bitişli dudak makyajları tamamen mat bitişlerin önüne geçecek.”

Plajlarda ışıldayın

Plaj makyajında da doğal ve sade görünmenin yolu parıltılardan geçiyor. Plaja giderken, dudaklarınızın nem ihtiyacını karşılayacak parlatıcıları tercih edebilirsiniz. Işıltılı bir göz kalemini üst kirpiklerinizin üzerine uygulayarak bakışlarınızda parıltı sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Minik taşlar da trend

Bu sezonda ‘No makeup’ makyajı bizi yalnız bırakmıyor. Gece makyajında kullanılan ışıltılar artık günlük makyajda da sıklıkla görülüyor. Mermer gibi düz, pürüzsüz, ıslak yansımalı, hafif kontörlü ten odaklı makyajlar neredeyse gece makyajlarında bile vazgeçilmez hale geliyor. Bol ışıltı ve simler hala popülerliğini koruyor.

Göz kapaklarınıza uygulayacağız parıltılı farlar ve yoğun rujunuzun üzerine süreceğiz bir parlatıcıyla gece makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Simler haricinde minik taşlar da makyajlarda kullanılır hale geldi.”