Gazete Vatan Logo

Işık Üniversitesi gençlerin geleceğini yönlendiriyor

Feyziye Mektepleri Vakfı eğitim zincirine eklenen FMV Işık Üniversitesi, “Işık” geleneğinden güç alan eğitim-öğretim kadrosu ve ülkemizin önde gelen bilim insanlarıyla çağdaş eğitim anlayışıyla hizmet veriyor

124 yıllık köklü geçmişiyle Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, Osmanlı İmparatorluğu’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan bir döneme, ulusal egemenliğe, Atatürk İlke ve İnkılapları’na tanıklık etmiş ve 50. kuruluş yıl dönümü olan 17 Aralık 1934 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün onayıyla “Işık” adını almıştır. FMV Işık Okulları Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy ve Şile kampüslerinde anaokulları, ilköğretim okulları, liseleri, Fen Lisesi ve üniversitesiyle devam ettirdiği eğitim-öğretim sürecinde aynı zamanda yüce Önder Atatürk’ün öğrenim gördüğü Şemsi Efendi Mektebi’yle bütünleşen bir öğretim kurumu olmanın haklı onur ve gururunu taşımaktadır.

Önemli bir sürecin içindesiniz

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Ekinci gençlere şöyle sesleniyor: Sevgili öğrenciler, 2009 ÖSS’de göstermiş olduğunuz başarı nedeniyle sizi kutlarım. Üniversite tercihinizi yapabilmek gibi çok önemli bir sürecin içine girmiş bulunuyorsunuz. Kararlarınızda yardımcı olabileceğimizi düşündüğüm için size yazıyor ve bizi daha yakından tanımanızı istiyorum. Öncelikle belirtmek istediğim nokta, üniversitemizde uygulanan fakülte tercihidir. Tüm yaşamınızı etkileyecek olan mesleğinizi belirleyecek bölüm seçme zorunluluğunda kalmıyorsunuz. Üniversitemizdeki uygulamaya göre yalnızca fakültenizi seçerek bir yıl temel eğitim görüyorsunuz. Bu bir yılda yaptığımız seminerlerle, meslek tanıtımı toplantılarıyla yeterince bilgileniyor, bilinçleniyor, üniversite ve bölümlerini daha iyi tanıyor size hangi bölümün daha uygun olduğuna karar vererek ikinci senenizde istediğiniz bölümü seçebiliyorsunuz.

Bizleri yakından tanımalısınız

İkinci bir farklılığımız da öğrencilerimizin yüzde 55’inin yararlandırıldığı çok geniş burs olanaklarıdır. Burs yelpazemizin genişlediğini özellikle belirtmek isterim. Tüm yaşamınızı etkileyecek olan üniversite yıllarınızı yalnızca bir kere yaşayacaksınız. Nitelikli öğretim üyesi kadrosu ve öğrenci odaklı bir eğitim-öğretim sistemiyle yoluna devam eden Işık Üniversitesi’nin sizlere sunacağı olanaklarla bu özel yıllarınızı unutulmaz yapabilmek sizin elinizde. Bu nedenle tercihinizi yapmadan önce üniversitemize gelerek bizleri yakından tanımanızı dileriz. Kampüsümüzü görmeniz ve geleceğe dönük beklentilerinizi bizlerle paylaşarak yanıtlarınızı beraberce bulabilmeniz için sizi ve ailenizi üniversitemize davet ediyorum.

TÜRKİYE’DE İLK UYGULAMA

SUNY-Yazılım Mühendisliği


FMV Işık Üniversitesi’nin güçlü akademik kadrosu, modern kampüsü, öğrenci-merkezli eğitim-öğretim programıyla Amerika’nın önde gelen üniversiteleriyle paralellik içindedir. Bunun sonucu olarak da State University of New York ile ortak bir program yürüterek öğrencilerinin çift diploma alabilmelerine olanak sağlamaktadır. FMV Işık Üniversitesi State University of New York (SUNY) ile ortak yürüttüğü bu program “Yazılım Mühendisliği” programı olup Türkiye’de bu konudaki ilk ve tek programdır. Programa alınan öğrenciler hazırlık sınıfını ve birinci sınıfı Türkiye’de, ikinci sınıfı Amerika’da, üçüncü sınıfı Türkiye’de, son sınıfı Amerika’da okumaktadırlar.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN

web: www.isikun.edu.tr

SUNY Brockport: www.brockport.edu

Telefon: 0 216 528 7149 Ercan Solak

e-posta: solak@isikun.edu.tr

Tercihte Işık’ı ilk 5 sırada yazan öğrenciye % 25 indirim yapılıyor

Tercih sıralamasında FMV Işık Üniversitesi’ni ilk 5 sırada yazan ve üniversiteye yerleşen öğrencilerden öğrenimleri süresince öğretim ücretlerinden yüzde 25 oranında indirim uygulanır

ÜKSEK ONUR BURSU: ÖSS sıralamasında ilk 1000 öğrenci içinde olup FMV Işık Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilere verilen burstur. Bu öğrencilerden öğrenimleri süresince öğretim ve yurt ücreti alınmaz. Her yıl 9 ay boyunca kendilerine cep harçlığı verilir. Bu harçlık çalışma bursu karşılığı kadardır.

ONUR BURSU: ÖSS sıralamasında 1001-5000 öğrenci içine girip FMV Işık Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilere verilen burstur. Bu öğrencilerden öğrenimleri süresince öğretim ve yurt ücreti alınmaz.

GİRİŞ BURSLARI: FMV Işık Üniversitesi’ne % 100 burslu yerleşen öğrencilerden öğretim ücretinin tamamı, % 50 burslu yerleşen öğrencilerden ise öğretim ücretinin % 50’si alınmaz.

İLK 5 TERCİHE % 25 DESTEK İNDİRİMİ: Tercih sıralamasında FMV Işık Üniversitesi’ni ilk 5 sırada yazan ve üniversiteye yerleşen öğrencilerden öğrenimleri süresince öğretim ücretlerinden % 25 indirim yapılır.

ULUSLARARASI BAKALORYA (IB) İNDİRİMİ: Uluslararası Bakalorya (IB) programından diploma alan ve Işık Üniversitesi’ne yerleşenlerden öğrenimleri süresince öğretim ücretinin % 50’si alınmaz.

SPOR İNDİRİMİ: Herhangi bir spor dalında milli takım kadrosunda yer alan ve lisansı halen devam eden öğrenciye öğretim ücretlerinden % 50, birinci lig kulüplerinde lisanslı olarak spor yapan öğrenciye öğretim ücretlerinden % 25 indirim yapılır.

SANAT İNDİRİMİ: Güzel Sanat dallarında uluslararası yarışmalarda birincilik alan öğrenciye öğretim ücretlerinden

% 50 indirim yapılır.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ BURSLARI: Burs sınavı sonucunda burslu kontenjanla yerleştirilecek öğrencilere sağlanan burslar olup öğretim ücretini kısmen veya tamamen kapsar. Ayrıca Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri ve FMV Işık Liseleri mezunlarına % 25 indirim uygulanır.

FMV IŞIK LİSESİ ve ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ İNDİRİMİ: FMV Işık liselerini veya Şişli Terakki Lisesi’ni bitirip tercih sıralamasında FMV Işık Üniversitesi’ni ilk 5 sırada yazan ve üniversiteye yerleşen öğrencilerden öğretim ücretinin % 50’si alınmaz.

KARDEŞ İNDİRİMİ: İngilizce hazırlık programı dahi,l lisans programında okuyan kardeş öğrencilerin üniversiteye aynı anda kayıtlı olmaları durumunda her birinin öğretim ücretlerinden % 10 indirim yapılır.

BAŞARI BURSU: Ücretli ve kısmi burslu öğrencilerden lisans öğrenimleri boyunca üstün başarı gösteren öğrencilere verilen burstur. Bu burs üniversite hazırlık sınıfı hariç her akademik yıl sonunda üniversite burs yönetmeliğine göre verilir. Bu bursun süresi 1 yıldır.

ÇALIŞMA BURSU: Öğrencilere saat başı ücretle haftada 10, ayda 40 saati geçmeyecek biçimde kampüste çalışma olanağı sağlanır. Süresi 1 yıldır.

Psikoloji Bölümü açıldı

PSİKOLOJİ Bölümü ilk öğrencilerini bu yıl alacak. 2009 ÖSS’de EA-2 puanı oluşmuş tüm adaylar Psikoloji Bölümü’nü tercih edebilmek için ÖSYM Klavuzu’nda Işık Üniversitesi Sosyal Programlar ile ilgili kodu yazacaklar. Psikoloji Bölümü’nde öğrenciler, bilimsel-kuramsal araştırma bilgileri ve uygulama becerileri kazandırmaya yönelik temel zorunlu ve seçmeli psikoloji derslerinin yanı sıra İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nün zengin ders havuzundan da seçim yapabileceklerdir. Psikoloji Bölümü’nün öğretim dili İngilizce’dir.

Güzel Sanatlar Fakültesi 2009 Özel Yetenek ve Burs sınavları

EĞİTİM dilinin Türkçe olduğu Güzel Sanatlar Fakültesi’ne “Yetenek Sınavı” ve “Sözlü Değerlendirme Sınavı (Mülakat)” ile alınacak öğrenciler ilk akademik yılda (güz ve bahar dönemleri) ortak olarak “Temel Sanat Eğitimi” alacaklardır. Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bölümleri:

- Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım,

- Görsel Sanatlar (Resim, Heykel, Seramik, Baskı, Resim, Multimedya),

- Endüstri Ürünleri Tasarımı,

- İç Mimarlık,

- Moda ve Tekstil Tasarımı

Yetenek Sınavı tarihleri

Ön kayıt: 13-18 Temmuz 2009

(18 Temmuz 2009 Cumartesi günü de ön kayıt alınacaktır).

Yetenek Sınavı: 20 Temmuz 2009

Burs Sınavı: Yetenek sınavında üstün başarı gösteren öğrenciler 21 Temmuz.2009 tarihinde “Burs Sınavı”na gireceklerdir. Burs Sınavı sözlü olacaktır.

Kesin kayıt tarihleri

Asil liste kayıtları: 23, 24, 25 Temmuz 2009 ( Perşembe, Cuma, Cumartesi), 27, 28, 29 Temmuz 2009 (Pazartesi-Salı-Çarşamba).

Yedek liste kayıtları: 30, 31

Temmuz 2009 (Perşembe-Cuma),

1 Ağustos 2009 (Cumartesi).

Tüm listenin kayda açılması:

3, 4, 5 Ağustos Pazartesi-Salı-Çarşamba).

Sınav sonuçlarını ve diğer tüm konuları www.isikun.edu.tr veya http://gsf.isikun.edu.tr internet adresinden ve Maslak Kampüsü’ndeki Öğrenci İşleri Ofisi’nden öğrenebilirsiniz.

Güzel Sanatlar Fakültesi:

(0212) 286 49 11/2204-1301-3506-1008

Işık Üniversitesi Tanıtım Günleri

13-31 TEMMUZ 2009 tarihleri arasında Işık Üniversitesi Tanıtım Günleri programına tüm aday öğrenci ve ailelerini bekliyoruz. Işık Üniversitesi’ni yerinde tanıma fırsatı bulacağınız bu program sırasında, ÖSS uzmanları tarafından verilecek tercih rehberliği hizmetin de yararlanabileceksiniz.

SERVİS DURAKLARI (Tanıtım Programı servislerimiz ücretsizdir): Bakırköy: Ataköy Yolu/Emin Pastanesi önü, Kadıköy: Haldun Taner Sahnesi önü, Taksim: Atatürk Kültür Merkezi önü.
TANITIM OFİSİ: 13-31 Temmuz 2009 tarihleri arsında hergün 09.00-18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
- www.isikun.edu.tr adresinden ve 216 712 14 60 numaralı telefondan günlük servis bilgilerine ulaşılabilir.

BİLGİ VE İLETİŞİM İÇİN

Telefon: (0216) 528 70 43/ 44

ve (0216 ) 712 14 60

e-posta: aday@isikun.edu.tr

isikun@isikun.edu.tr

web sayfası: www.isikun.edu.tr

YILLIK ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

Mühendislik Fakültesi: 17.172 TL

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: 17.172 TL

Fen Edebiyat Fakültesi: 17.172 TL n KDV dahil

İLETİŞİM

isikun@isikun.edu.tr

aday@isikun.edu.tr

ŞİLE KAMPÜSÜ

P.K. 34980 Şile/İstanbul

Tel: (216) 712 14 60 (pbx)

MASLAK KAMPÜSÜ

Büyükdere Cad. 34398

Maslak/İST. Tel: (212) 286 49 11

YARIN: Yeditepe Üniversitesi

Haberin Devamı