Gazete Vatan Logo

Işık hızıyla 2 milyon haneye girdi!

Turkcell Superonline, yılın üçüncü çeyreğinde gelirlerini yüzde 38 artırarak 328 milyon TL’ye çıkardı. 2.5 milyar TL’lik yatırımla fiber ağ üzerinden 2 milyon ev ve iş yerinin kapısına 1000 Mbps hızında internet ulaştırdı.

Dijital dünyada hayatı kolaylaştıran vazgeçilmez teknoloji ortağı Turkcell Superonline, 2014 yılı üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Gelir büyümesini yılın üçüncü çeyreğinde de sürdüren Turkcell Superonline, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38 artışla 328 milyon TL gelir elde etti.

Turkcell Superonline bugüne kadar gerçekleştirdiği 2.5 milyar TL’lik yatırımla fiber ağ üzerinden 2 milyon ev ve işyerinin kapısına 1000 Mbps hızında internet hizmetini ulaştırdı. Üçüncü çeyrek sonu itibariyle toplam internet müşteri sayısı 1.1 milyon olurken, bunların 686 binini fiber kullanıcıları oluşturdu. Üçüncü çeyrekte 33 bini fiber olmak üzere toplam 69 bin yeni müşteri kazanımı gerçekleşti. Aynı dönemde Turkcell Superonline ses müşterilerinin sayısı ise 500 bini aştı. Üçüncü çeyrekte Turkcell Superonline bireysel gelirlerinde yıllık bazda yüzde 55, kurumsal segment gelirlerinde yüzde 32 artış sağladı.

Bireysel segment büyüyor

Kurumsal gelirlerdeki artışta grup sinerjisi önemli rol oynarken, bu iki segmentin gelir içerisindeki payı yüzde 66 olarak gerçekleşti. Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, “Sadece üçüncü çeyrekte 33 bin yeni fiber müşteri kazanımı gerçekleştirdik. Fiberdeki büyümeyi ülkemizin geleceği adına heyecan verici buluyoruz. Bizce önemli olan sonraki çeyrekleri değil 5 yıl sonrasını görmek. Biz de o 5 yıl için çalışıyoruz” dedi. 2015 başında temeli atılacak Gebze’deki yeni veri merkeziyle ilgili de bilgi veren Erkan, “Yeni veri merkezimizle hizmet kapasitemizi 2 katın üzerine çıkaracağız. 22 bin metrekare kapalı alanda, Tier-4’e hazır altyapı ile 3 noktadan yedekli fiber altyapıya, ileri deprem güvenliğine ve Leed sertifikasına sahip çevreci bir tesisle kurumlara en üst kalitede ve güvenilirlikte hizmet vereceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

TV Plus’ta 2 ayda 28 bin kullanıcı oldu

Murat Erkan, kısa bir süre önce tanıttıkları Turkcell TV Plus’ın Turkcell’in güçlü 3G teknolojisi ve kendilerinin fiber altyapısının yarattığı sinerjinin önemli göstergelerinden biri olduğunu anlattı. Erkan, “Kesintisiz çoklu ekran deneyimi, 12 saat geri alabilme ve buluta kayıt özellikleriyle zaman ve mekandan bağımsız kişisel TV deneyimi fırsatı sunan TV Plus’ın kullanıcı sayısı 1.5 ay gibi kısa bir sürede 28 bini aştı. Burada sunduğumuz üçlü tekliflerle stratejimizi daha da güçlendiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı