Gazete Vatan Logo

Işığa koştular

Siirt’in Tillo ilçesinde, 254 yıl önce İbrahim Hakkı Hazretleri’nin yaptırdığı ışık düzeneğiyle, güneşin ilk ışınlarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri’nin başucunu aydınlatması hadisesi izlendi.

Işığa koştular

Siirt’in Tillo ilçesinde, 254 yıl önce İbrahim Hakkı Hazretleri’nin yaptırdığı ışık düzeneğiyle, güneşin ilk ışınlarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri’nin başucunu aydınlatması hadisesi izlendi. İlçede sabah namazının ardından bir araya gelen vatandaşlar, 2015’te UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan hadiseyi izlemek için güneşin doğmasını bekledi. Vatandaşlar, saat 06.19’daki ışık olayını meydanda kurulan dev ekrandan; Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Vali Ali Fuat Atik ve bazı protokol üyeleri de türbede izledi. Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, ışık hadisesinin bazı mesajlar verdiğini söyledi.

Sırma, “Alimlere saygı gösterelim ki onlar da bize Allah’ın yolunu göstersin. Bugün eğer dünyada 2 milyar Müslüman şunun, bunun kölesi oluyorsa Allah’ı, alimleri unuttukları içindir” dedi.Tillo’da hocası İsmail Fakirullah’ın 1734’te vefatının ardından çok üzülen İbrahim Hakkı Hazretleri, “Hocamın başucuna doğmayan güneşi neyleyim” diyerek arayışa girmiş ve hocası için yan tarafında kule olan bir türbe ve tepe üzerinde taş duvar yapmıştı.

Haberin Devamı