Gazete Vatan Logo

IŞİD yeni videoda ABD'yi yerden yere vurdu

İngiliz rehinenin yeni görüntüleri servis edildi. IŞİD Amerika'yı yerden yere vurdu: "Hayal kırıklığı yaşatacak şekilde öngörülebilirsiniz."

IŞİD'in elindeki İngiliz rehine John Cantlie, servis edilen yeni propaganda videosunda yer aldı. IŞİD'in Barack Obama'ya olan eleştirilerini okuyan Cantlie, yapılan eylem planının 'hayal kırıklığı yaratacak kadar öngörülebilir olduğu'nu söyledi.

Guantanamo tipi turuncu tulum giyen ve kameraya bakarak konuşan Cantlie, Batı'nın Irak askerlerini ve Suriyeli isyancıları kullanma planına yüklendi.

Senaryo okur gibi okunan metinde, Cantlie Irak ordusunu organize etmenin aylar süreceğini ve Özgür Suriye Ordusu'nun disiplinsiz, yozlaşmış ve genel olarak etkisiz olduğunu ileri sürdü.

ABD Başkanı Barack Obama'nın 11 Eylül yıldönümünde yaptığı konuşmanın 'göğüs yumruklatıcı kadar onur dolu' ve 'hayal kırıklığı yaratacak kadar öngörülebilir olduğunu' söylendi.

Cantlie ayrıca Obama'nın Amerikalıları 'dünyayı tek başına kurtaran iyi adamlar' olarak boyadığını da belirtti.

Videonun başında 2012 yılında kaçırılan Cantlie, kendisini İslam Devleti'nin uzun süreli tutsağı olarak tasvir etti ve İngiliz Hükümeti tarafından terk edildiğini söyledi.

Haberin Devamı