Gazete Vatan Logo

IŞİD, Türkiye'de gazeteci kaçırmaya hazırlanıyor

Gazeteci Amberin Zaman bugün Taraf gazetesindeki yazısında IŞİD'in Türkiye'de gazeteci kaçırmayı gündemine aldığını yazdı. Daha önce FBI, yayınladığı bir uyarı mesajında IŞİD'in bölgede görev yapan gazetecileri kaçırabileceğini açıklamıştı.

Zaman, ABD'li ve Avrupalı güvenlik uzmanları ve diplomatlarına dayandırdığı haberinde IŞİD'in özellikle Suruç'ta kaçıracak gazeteci aradığını söylerken, kaçırma olaylarının İstanbul'da da gerçekleşebileceğini belirtti.

KAÇIRMA FAALİYETLERİNİ TÜRKİYE'YA KAYDIRMAYI PLANLIYORLAR

Zaman, Ankara'da bulunan bir büyükelçilik diplomatıyla arasında geçen telefon konuşmasını şöyle aktardı:

“Sınıra gitmeyi planlıyorsanız aman dikkat” dedi. “Suriye sınırından mı bahsediyordu?” “Evet” dedi. Ve ekledi: “Özellikle Suruç civarında tehlike büyük; IŞİD kaçıracak gazeteci kolluyor. Hedeflerin başında Batı medyası çalışanları var. Sınırın 20 kilometre içerisine kadar durum kritik, gitmemenizi öneririz.” Gelen istihbarat raporlarında IŞİD’in kaçırma faaliyetlerini artık sınır ötesine yani Türkiye’nin içine kaydırmaya planladıkları belirtiliyor.”

İSTANBUL'DA DA KAÇIRABİLİR

Zaman, "IŞİD isterse İstanbul'da ya da başka bir yerde de kaçırabilir" diyen bir güvenlik uzmanından aldığı bilgiyi ise şöyle aktarıyor:

“Rehber veya tercüman olarak kullandığınız kişilere çok dikkat etmeniz gerekir. Senden para alır sonra da seni gruplara teslim eder. El Nusra’nın bu şekilde çalıştığına tanık olduk. Şu anda iki İtalyan kadın var ellerinde. IŞİD ise absürt rakamlar istiyor. Örneğin (Ağustos’ta infaz edilen ABD’li gazeteci) Jim Foley için 100 milyon euro istedikleri söyleniyordu. Ödenmesi mümkün olmayan rakamları mahsus istiyorlar.”

Haberin Devamı

6 KİŞİLİK EKİPLERLE KAÇIRIYORLAR AMA...

“Normalde altı kişilik gruplar hâlinde gelip sizi arabanızdan ya da yayayken kaçırıyorlar. Ama iki kişi bile yetebilir. Kolları her yere uzanıyor.”