Gazete Vatan Logo

IŞİD teslim oluyor!

IŞİD örgütü, Peşmerge Güçleri’nin ve savaş uçaklarının hedefi olmamak için, Kerkük’te işgal ettiği çoğu yerde siyah bayraklarını indirdi.

Kürdistan Peşmerge Güçleri’nin, Kerkük’ün güneyinde saldırıya geçen IŞİD’i yenilgiye uğrattığı bildirildi.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Peşmerge Güçleri Birinci Tugay Komutan Yardımcısı Şeyh Bekir Ahmed, Kerkük’ün güneyinde bulunan Meryembeg bölgesinde saldırıya geçen IŞİD’lilere ağır silahlarla sert karşılık verdiklerini belirtti.

Çatışmada sadece bir peşmergenin yaralandığını söyleyen Peşmerge Komutanı, çok sayıda IŞİD’linin öldürüldüğünü, ancak ilerlemedikleri için tam sayılarını bilmediklerini iletti.

Örgütün Kerkük bölgesinde işgal ettiği yerlerde eski hareketliliği gözlenmiyor.

Rûdaw’ın ulaştığı yerel kaynaklar, IŞİD’in, Peşmerge Güçleri ile uluslararası koalisyonun savaş uçaklarına hedef olmamak için birçok yerde bayraklarını indirdiğini, yeni bayrak da asmadığını aktardı.

Cephedeki peşmerge kaynakalrı, IŞİD’in petrol bölgelerini ateşe verme tehdidi,nde bulunduğunu belirterek, bunu “tükenme” emaresi olarak değerlendiriyor.

Peşmerge Güçleri’nin, 23 Ekim’de Meryembeg kasabasına saldıran IŞİD’e sert karşılık vermesi sonucu çok sayıda IŞİD’li etkisiz hale getirilmişti.

Haberin Devamı

Kasım ayı içinde Kerkük’e bağlı bazı önemli bölgeler kurtarıldı.

Peşmerge Güçleri’nin, dün Kerkük’ün Xeraberut Tepeleri’ne üç koldan saldıran IŞİD’i püskürtmüştü. Çatışmalarda 12 IŞİD’li öldürülmüştü.

Dakuk ilçesinde de 13 Kasım günü Peşmerge Güçleri ile IŞİD arasında yeniden alevlenen ağır çatışmalar, saatler sonra durmuştu.

12 Kasım günü Havice ilçesinde saldırıya geçen IŞİD’e, burada da peşmerge sert karşılık vermişti.