Gazete Vatan Logo

IŞİD seks yapmayı reddeden 19 kadını infaz etti

Bir Kürt yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, IŞİD militanları cihatçılarla seks yapmayı reddeden 19 kadını infaz etti.

IŞİD seks yapmayı reddeden 19 kadını infaz etti

Kadınların IŞİD'in Musul'daki karargahında rehine olarak tutulduğunu iddia eden Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) sözcüsü, "cinsel cihada katılmayı reddettikleri" gerekçesiyle 19 kadının infaz edildiğini açıkladı.


Olayın sadece birkaç gün önce gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. İnfaz edilen kadınların Yezidi veya hangi ırka mensup oldukları ise bilinmiyor.

KADINLAR ALINIP SATILIYOR

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) adına kadına karşı işlenen suçları araştıran Zainab Bangura, IŞİD'in kadınlar 'petrol satar gibi sattığını' ve 'bir kadının 6 ayrı kişi tarafından alınıp satılabildiğini' ortaya çıkardı.


Irak'ta bulunan Bangura, bazen IŞİD militanlarının kızları ailelerine binlerce dolarlık fidye ücretleri karşılığında sattıklarını da belirtti.

IŞİD'İN MİDE BULANDIRAN FİYAT LİSTESİ

IŞİD'in kadınlara uyguladığı zulmün boyutlarını ise açığa çıkan bu resmi IŞİD belgesi gözler önüne serdi.


BM tarafından gerçekliği doğrulanan bu belgede, 'mal' olarak görülen kadınlara yönelik talebin düşmesiyle IŞİD'in ve dolayısıyla savaşan mücahitlerin gelirlerinde ciddi bir düşüş görüldüğü belirtiliyor.

Yezidi ve Hristiyan kadınların yaşlarına göre fiyatlandırıldığı IŞİD belgesi, fiyatlarda değişiklik yapıldığını yazıyor.

Belgede, 40 - 50 yaş arası kadınların 43 dolar (120 TL), 30 - 40 yaş arasının 75 dolar (209 TL), 20 - 30 yaş arasının 86 dolar (240 TL), 10 - 20 yaş arasının 130 dolar (362 TL), 1 ila 9 yaş arasının ise 172 dolardan (479 TL) satılması gerektiği belirtiliyor.

16 Ekim 2014 tarihinde IŞİD tarafından mühürlenen belgede ayrıca Türkiye, Suriye ve Körfez ülkelerinden gelen alıcılar harici müşterilerin en fazla 3 kadın almasına izin veriliyor.

Haberin Devamı