Gazete Vatan Logo

IŞİD, PKK'lı gazeteci Deniz Fırat'ı öldürdü

IŞİD, PKK'lı gazeteci Deniz Fırat'ı öldürdü

Gazeteci Deniz Fırat, IŞİD’in Mahmur Kampı’na saldırısı sırasında vücuduna isabet eden şarapnel parçaları nedeniyle hayatını kaybetti

Deniz Fırat, IŞİD’in Mahmur mülteci kampına yönelik saldırılarını görüntülerken 8 Ağustos'ta vücuduna isabet eden şarapnel parçaları nedeniyle hayatını kaybetti.

Deniz Fırat; Sterk TV, Med NUÇE, Ronahi, Fırat Haber Ajansı’na haber geçiyordu.

IŞİD saldırısında hayatını kaybeden gazeteci Deniz Fırat'ın dün son sözleri "Peşmerge önce Mahmur'a girdi. Bir şey anlamadık. Peşmerge önce saldırdı sonra ilçeyi terk etti. Mahmur şu anda bomboş" oldu.

Gazetecileri hedef alan saldırılara tepki gösteren ANF, Deniz Fırat’ın Mahmur’daki çatışmaları yansıtan temel kaynaklarından biri olduğunu belirterek, gazetecinin anısına bağlı kalacaklarını ve alandaki gelişmeleri duyurmaya devam edeceklerini açıkladı.

6 SAATLİK OPERASYON
ABD'nin yaklaşık 6 saat süren operasyonun ardından Mahmur yakınlarında çok sayıda IŞİD üyesinin yaralı ve sağ olarak yakalandığı ve kullandıkları araçların ele geçirildiği belirtildi. Peşmerge bakanlığı güçlerinin bölgede 30 IŞİD militanının cesedine ulaştıklarını belirtildi. Bu arada IŞİD güçlerinin Başika ve Hazır bölgesinde çok sayıda Sünni Arap erkeğini infaz ettiği Peşmerge güçleri tarafından tespit edildi. Bölgeden alınan bilgilere göre, şu ana kadar sadece 1 köyde 20'nin üzerinde IŞİD'in infaz ettiği erkek cesedine ulaşıldı.
Deniz Fırat'ın cenazesi Kandil'e götürüldü

Haberin Devamı