Gazete Vatan Logo

IŞİD o fotoğraf ile propaganda yaptı

IŞİD terör örgütünün propaganda dergisi Dabıq'ın son sayısında, "islam topraklarından kafirlerin topraklarına giderken" hayatını kaybeden mültecilerin ölmelerinin kendi hataları olduğu belirtildi. Dergide Aylan Kurdi'nin fotoğrafı kullanılarak müslümanların 'hilafet' topraklarına gelmesi gerektiği savunuldu.

IŞİD o fotoğraf ile propaganda yaptı

Ege Denizi'nde umuda yolculuk sırasında boğularak hayatını kaybeden Aylan Kurdi'nin fotoğrafının kullanıldığı dergide "İslam Devleti'ni Terk Etmenin Tehlikesi" başlıklı makalede şu cümleler yer aldı:

"Ne yazık ki, bazı Suriyeli ve Libyalılar hayatarını ve ruhlarını riske atarak ateizm ve müstehcenlikle yönetilen haçlı topraklarına zorlu bir yolculuğa çıkıyorlar.

"Bilinmelidir ki Küfür Devleti için İslam Devleti'ni bilinçlice terk etmek tehlikeli büyük günahtır, kafirliğe bir geçiş olmanın yanı sıra çocuklarının ve torunlarının İslam'ı Hristiyanlık, ateizm veya liberalizme tercih etmesine kapı açar.

"Eğer birinin çocukları ve torunları küfre düşmezse de sürekli olarak zina, eşcinsellik, uyuşturucu ve alkol tehdidi altındadırlar."

Dergide, Türkiye, Libya, İtalya ve Avusturya'da yaşanan trajedilerden de bahsedilerek yaşananların insanları dinin hüküm sürdüğü yerlere doğru itmesi gerektiği belirtildi.

IŞİD'in ideolojisine göre, dünyadaki tüm müslümanlar Suriye ve Irak'taki kendini Hilafet ilan eden topraklara "hicret" etmek zorundalar.

Haberin Devamı