Gazete Vatan Logo

IŞİD, Musul'da uydu antenlerini yok ediyor!

Irak'ın Musul şehrinde evleri basmaya devam eden IŞİD, şimdi de halkın, ordunun örgüt mevzilerine yaptığı operasyonları yayınlayan kanalları izlememesi için evlerdeki uydu antenlerini toplamaya başladı.

IŞİD, Musul'da uydu antenlerini yok ediyor!

Musul halkının eşyalarına el koyan, çok sayıda kişiyi rehin alan ve normal yaşamından alıkoyan IŞİD, şimdi de televizyon uydularına karşı 'savaş açtı'. Irak ordusunun Musul'u kurtarma operasyonları başarıyla devam ederken, IŞİD ordu güçlerine karşı yenilgilerinin yayınlandığı kanalları izlememeleri için uydu antenlerini ve alıcılarını toplamaya başladı.

'IŞİD 3 AY ÖNCE DE BELGE YAYINLAMIŞTI'

Sputnik'in ulaştığı fotoğraflar olayın boyutunu gözler önüne sererken, bir Musul sakini, fotoğraflardaki kamyonun kent belediyesine ait olduğunu belirtti.

Güvenlik sebebiyle ismi belirtilmeyen kaynak, kentin sokaklarında dolaşıp uydu antenlerini ve alıcılarını toplayan kişilerin kendilerini ‘IŞİD polisi' olarak tanımladığını ifade etti ve durumu şöyle anlattı: "IŞİD militanları evlere girip yasal gerekçeye sahip olduklarını öne sürerek ailelerin uydularını götürüyorlar. Nitekim IŞİD, üç ay önce İslam ve IŞİD karşıtı ahdakdışı yayınlar sunduğu gerekçesiyle uydulardan uzak durulması gerektiğini belirten bir belge yayınlamıştı."

Haberin Devamı

'KARŞI KOYANLARA 80 SOPA VE PARA CEZASI'

Kaynak ayrıca militanların, uydusu olan tek bir ev bırakmadıkları sokaklara ‘tamamlandı' anlamına gelen bir yazının yer aldığı yeşil bir işaret koyduğunu ve duruma karşı koyanlara 80 sopa veya para cezası verildiğini ifade etti.