Gazete Vatan Logo

IŞİD militanları Yemen’e ulaştı

IŞİD yayınladığı son videoda, militanlarının Yemen’de Şii Husi milislerine karşı savaşmaya hazırlandıklarını duyurdu

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü, internette yayınladığı son propaganda videosunda, militanlarının artık resmen Yemen topraklarında olduğunu öne sürdü.

Videoda kendilerine ‘Halifenin Yemen’deki Askerleri’ adını veren yeni bir grubun üyeleri, IŞİD’e bağlılık yemini ediyor. Tek tip kamuflaj kıyafetleri giymiş olan militanların lideri, üyelerinin Şii Husi milislerini öldürmeye yemin ettiklerini belirtiyor.

Hafta sonunda ‘Yeşil Tugay’ adlı IŞİD’e bağlı başka bir grup da, Yarim kentinde 5 Husi milisini öldürdüklerini duyurmuştu. IŞİD, 20 Mart’ta başkent Sana’da 2 Şii camisine düzenlenen ve 142 kişinin ölümüyle sonuçlanan intihar saldırılarını üstlenmişti.

IŞİD, İran’ın desteklediği öne sürülen Şii milislerin kilit bölgelerde kontrolü ele geçirmesine tepki gösteriyor. Yönetimde daha fazla söz hakkı isteyen Husilerin kurduğu Ensarullah hareketine bağlı milisler, başkent Sana’nın yanı sıra güneyde de pek çok yerleşim yerinin kontrolünü ele geçirmişti. Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon da Husilerin ilerleyişini durdurmak için haftalardır hava saldırıları düzenliyor.

Haberin Devamı