Gazete Vatan Logo

IŞİD militanıyla ilgili yeni iddia!

Öldürüldüğü yönünde haberler çıkan IŞİD militanı Ömer Şişani'nin yaşadığı ve Libya'da olduğu öne sürüldü

IŞİD militanıyla ilgili yeni iddia!

Irak hava güçlerinin operasyonunda öldürüldüğü iddia edilen Çeçen Şişani’nin şimdi de yaşadığı ve Libya’da olduğu öne sürüldü. Yerel istihbarat belgelerine göre silahlı araçlarla korunan 14 araçlık bir konvoy pazartesi gecesi, linç edilerek öldürülen Libya lideri Muammer Kaddafi’nin memleketi olan ve IŞİD'in ‘kalelerinden’ biri haline gelmeye başlayan Sirte’ye girdi. Bu araçlar içinde kente giden militanlar arasında da örgütün propagandadan sorumlu, Gürcistan doğumlu ve kızıl sakalıyla bilinen Ebu Ömer el Şişani’nin olduğu iddia edildi.

Sputnik'te yer alan habere göre, nitekim yerel bir istihbarat kaynağı da kente gelen IŞİD liderlerinden en az 2’sinin kızıl sakallı olduğunu söyledi. Libya’nın resmi istihbarat kaynakları da Sirte’ye ‘Ebu Ömer’ adını kullanan ‘gizemli bir IŞİD liderinin’ gideceği yönündeydi. Şişani'nin Irak hava güçlerinin Ekim 2015’te Anbar vilayetinde düzenlediği ve IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin konvoyunun hedef alındığı saldırıda öldürüldüğü öne sürülmüştü.

Öte yandan Al Wasat sitesine göre Sirte’ye giden IŞİD militanları, halka 2 liste dolusu isim okudu ve ilk listedekileri infaz etmekle, ikinci listedekileri ise işledikleri ‘daha küçük suçlardan’ dolayı uzuvlarını kesmekle tehdit etti.

Haberin Devamı