Gazete Vatan Logo

IŞİD intikam eylemi yapabilir

Tezkerenin kabul edilmesinin ardından, IŞİD’in Türkiye’ye yönelik bir intikam eylemi gerçekleştirebileceğine dair istihbarat alındı. Güvenlik birimleri IŞİD’in bombalı araçla büyük şehirleri hedef alabileceği konusunda uyarıldı

Türk askerinin Suriye ve Irak’ta sınır ötesi operasyon yapmasına izin veren tezkerenin TBMM’de kabul edilmesinin ardından, IŞİD militanlarının Türkiye’yi hedef alan bir saldırı planı olduğu belirtildi. Türk istihbarat birimleri, IŞİD’in, söz konusu tezkerenin kabul edilmesinin ardından, Türkiye’ye yönelik bir intikam eylemi gerçekleştirebileceği yönünde yurtdışı kaynaklı bir bilgi elde etti. Söz konusu eylemin bombalı araç ya da bombalama eylemi şeklinde yapılabileceği belirtildi. IŞİD’in bu yönde eylemler gerçekleştirmek için elinde tuttuğu panelvan, minibüs ve kamyonet gibi araçların bombalı araca , Suriye’den Türkiye’ye yönlendirebileceği kaydedildi. Eylemin özellikle sınır illerinde gerçekleştirilebileceği belirtilirken, büyük şehirlerin de hedef alınabileceği değerlendirildi.

Haberin Devamı

Teyakkuz durumu

Yurtdışı kaynaklı bu istihbarat bilgisi üzerine, tüm Türkiye’de alarma geçildi. İstihbarat birimleri, bu bilgiyi zaman kaybedilmeden başta sınır illeri olmak üzere ülke genelindeki tüm güvenlik güçleriyle paylaştı. Bu kapsamda güvenlik güçlerinden kamyonet, minibüs ve panelvan tipi araçlar başta olmak üzere özellikle hassasiyet gösterilmesi istendi. Ayrıca istihbarata özenle ağırlık verilmesi, ilave tedbirlerin alınması, şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde hassasiyet gösterilerek duyarlı olunması talimatları verildi.

Türkiye’den çalınanlar da var

IŞİD’in lojistik ve eylemlerde kullanmak üzere 2013’den bu yana Türkiye, Irak, İran, Lübnan, Ürdün, Kuveyt ve Sudi arabistan’dan da çalıntı araç temin etmek için faaliyet yürüttüğü de belirlendi. IŞİD’in elinde Türkiye’den çalınarak Suriye’ye geçirilen panelvan ve minibüs tipi araçların olduğu kaydedildi.