Gazete Vatan Logo

IŞİD'in peşmerge infazına Barzani'den sert tepki

IKBY Başkanı Barzani: "Kürdistan halkına ve Peşmerge güçlerine karşı suç işleyen IŞİD teröristleri ve onlara destek olanlar asla kurtulamayacaktır. Bu suçlular, Kürdistan halkının adil cezasına çarptırılacaktır."

IŞİD'in peşmerge infazına Barzani'den sert tepki

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, 7 Peşmergeyi infaz görüntülerini yayınlayan IŞİD'e sert tepki gösterdi.

Barzani, yaptığı yazılı açıklamada, "Kürdistan halkına söz veriyoruz. Kürdistan halkına ve Peşmerge güçlerine karşı suç işleyen IŞİD teröristleri ve onlara destek olanlar asla kurtulamayacaktır. Bu suçlular, Kürdistan halkının adil cezasına çarptırılacaktır" ifadelerini kullandı.

Kerkük'ün Havice ilçesinde rehin tutulan Peşmergelerin infaz görüntüleriyle ilgili araştırmaların devam ettiğini belirten Barzani, "Fakat bu tür insanlık dışı eylemlerin IŞİD tarafından işlenebileceği öngörülmüştür. Geçmişte de buna benzer örneklere şahit olduk" dedi.



IŞİD'in sosyal medyada yayımladığı video kaydında yüzleri maskeli, siyah giyimli militanlar ellerinde bıçaklarla turuncu kıyafet giydirilen Peşmergelerin başında bekliyor. İnfazı gerçekleştiren IŞİD militanının Kürtçe konuştuğu görülüyor. Söz konusu militan, konuşmasında Mesut Barzani'yi "Haçlılara yardım etmekle" suçluyor. Örgüte karşı savaşan tüm Kürtlerin akıbetinin aynı olacağını savunan IŞİD militanı, Erbil'i işgal edecekleri tehdidinde bulunuyor. IŞİD militanları, infazdan sonra tehditlerine devam ediyor.

Daha önce 2 rehine Peşmergeyi Musul'da infaz eden IŞİD'in elinde 9 Peşmergenin olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı