Gazete Vatan Logo

IŞİD'in en ünlü Türk'ü bakın kim!

Türkiye’den Hollanda’ya göç eden Adanalı bir ailenin çocuğu olan Yılmaz, Hollanda ordusunda 2 yıla yakın süre görev yaptıktan sonra Suriye’deki savaşa katılmak için bu ülkeye gitti.

26 yaşında, 3 dil bilen Türk savaşçının hemen hemen her gün internete girip savaşla ilgili yazdıkları, cep telefonuyla çektiği kaliteli fotoğraflar tüm dünya medyasının ilgisini çekti.



Hollanda basınının ardından, İngiliz The Times, Fransız Le Monde ve son olarak Amerikan New York Times gazetelerine haber oldu.

Kendisiyle konuşmak için Suriye’ye giden Hollandalı TV ekibine verdiği röportaj ülkesinde olay oldu .

Yılmaz, senelerdir devam eden savaşı sosyal medyada paylaştığı görüntüler, grafikler ve bizzat çektiği fotoğraflarla dünyaya yansıtıyor.



Kendisi de zaten, ‘Cihadın yarısı medyadır’ diyerek bu duruma dikkat çekiyor. Çanakkale 11’nci Jandarma Eğitim Tugayı ve Hatay’da yaptığı 87-3 dönem 460 günlük askerlik ve Hollanda’daki ordu tecrübesi nedeniyle Suriye’deki tüm diğer gruplar arasında da kendine bir yer edilebilmiş. Görevi, Suriye’ye gelen yabancı savaşçılara silah ve hayatta kalma eğitimi vermek. Şimdiye kadar defalarca çatışmaya girmiş, sadece PKK’lı bir grubun kurduğu pusuda bir kadın PKK’lı sniper’ın kurşunuyla elinden yaralanmış.

Haberin Devamı



Uydudan saati 1 dolara bağlandığı internet aracılığıyla Ask.fm sitesindeki sayfasında her gün kendisine gelen onlarca soruya Flemenkçe, İngilizce ve Türkçe yanıt veren Yılmaz ‘En çok özlediğin şey nedir?’ sorusunu ise ‘M&M çikolatalar ve suşi’ diye cevaplıyor.


Yılmaz kendi yüzünü açık bırakıyor, diğer IŞİD militanlarının yüzünü gizliyor. (Akşam)