Gazete Vatan Logo

IŞİD için kritik tarih 21 Kasım!

ABD’nin Florida eyaletinde bir askeri üste IŞİD'e karşı askeri operasyon planlaması için bir araya gelen 30'dan fazla ülkenin askeri temsilcisinin katıldığı konferans, 21 Kasım'a kadar sürecek

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), uluslararası koalisyonda yer alan 30’dan fazla ülkenin askeri yetkililerinin, dün, IŞİD’e karşı askeri operasyon planlaması için Florida’daki bir askeri üste buluştuğunu bildirdi. CENTCOM’dan konferansla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Konferans, koalisyon güçleriyle ilişkileri geliştirmek ve IŞİD’i zayıflatmak ve yenilgiye uğratmak için daha ileri askeri kampanya planlarının geliştirilmesi ve artırılması için fırsat sunuyor. Etkinlik, ABD ve koalisyon güçlerinin askeri çabalarında, Irak’ta birlikte çalışılması ve dünyanın diğer yerlerinden ortaklarla terör grubu IŞİD’in Irak’a, bölgeye ve daha geniş uluslararası toplumu yaydığı tehdidi bertaraf etmekte diğer önemli bir kilometre taşıdır.”

CENTCOM Komutanı Lloyd Austin da konferansla ilgili olarak, “Bu 30 ulustan fazla askeri planlayıcıların bir araya gelmesi, birçok bakımdan tarihidir. Yaklaşık 200’den fazla katılımcının temsil ettiği geniş çaplı koalisyonun buluşması, IŞİD’i yenmeye yönelik kampanyamızın başarıya ulaşmasının bir anahtarıdır. Gerçekten düşmanlarımızın en çok korktuğu bu koalisyondur ve bu koalisyon, işi doğru şekilde mümkün olan en hızlı şekilde bitirecek koalisyondur” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Konferans, 21 Kasım’a kadar sürecek.

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey’in başkanlığında 21 koalisyon ülkesinin askeri liderleri IŞİD’e karşı mücadeleyi görüşmek için geçen ay da başkent Washington’da toplantı yapmıştı.