Gazete Vatan Logo

IŞİD'i dünyaya yayan isim yakalandı!

Hindistan’ın Bangalore şehrinde IŞİD’in en popüler Twitter hesaplarından birini yöneten Mehdi isminde bir kişi deşifre olduktan sonra Hindistan polisi tarafından gözaltına alındı.

Sosyal medya platformu Twitter’da IŞİD’e ait olduğu bilinen hesaplar arasında ‘en çok takip edilen’ hesaplardan biri olan @ShamiWitness adlı hesabın kullanıcısı İngiliz Kanal 4 Televizyonu tarafından deşifre edildikten sonra tweetlerin atıldığı Hindistan’ın güneyindeki Bangalore şehrinde gözaltına alındı.

Polis Müdürü L. R. Pachuau, söz konusu şüphelinin Cumartesi sabahı Bangalore’un banliyölerinde evi basılmak suretiyle gözaltına alındığını ve sorgulandığını söyledi.

Polis Müdürü ayrıca şüphelinin evinde bazı önemli dokümanlar ve birçok fotoğraf bulunduğunu ve detaylarla ilgili öğleden sonra bir basın toplantısı yapılacağını belirtti. Şüpheli kişi Hindistan’daki üst düzey üç istihbarat servisi tarafından sorgulanacak.

Bireysel hesabı da vardı

Kanal 4, gerçek hayatta adının Mehdi olduğu tespit edilen 24 yaşındaki şüphelinin @ShamiWitness kullanıcı adıyla attığı tweetler dışında bireysel olarak @ElSaltador adlı hesabı ve ElSaltador@gmail.com adlı bireysel mail adresini kullandığını açıkladı. IŞİD’in ünlü sosyal medya hesabının sahibinin Hindistan’da bir holdingde çalıştığını duyuran Kanal 4, diğer bilgileri ise güvenlik nedeniyle açıklamadı.

Neden IŞİD’e aktif olarak katılmadığı da sorulan @ShamiWitness adlı hesabın sahibi, “Aileme maddi olarak bakmak zorundayım, yoksa IŞİD’e katılırım” cevabını vermişti.

@ShamiWitness adlı kişinin Twitter’de 18 bine yakın takipçisi bulunuyordu. Hesabın deşifre olmasının ardından Mehdi adlı kullanıcı hesabı kapatmıştı.

Suriye ve Irak topraklarında Ürdün büyüklüğündeki bir nüfusun bulunduğu alanı kontrol eden IŞİD, sosyal medyayı da etkili bir biçimde kullanıyor.

Kaynak: Al Jazeera Türk

Haberin Devamı