Gazete Vatan Logo

IŞİD, Ege turizmini fazla etkilemedi

TERÖR örgütü IŞİD’in saldırıları ve bunu bahane edenlerin Türkiye’de çıkardığı olayların, Güney Ege turizmini şimdilik çok fazla etkilemediği belirtildi. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, turizm sezonunun sonuna yaklaşıldığını ve bölgelerinde kayda değer olmayan az sayıda rezervasyon iptalleri yaşandığını söyledi.

2015 rezervasyonları

Gelecek turizm sezonuyla ilgili endişe duyduklarını ifade eden Bülbüloğlu, “Çünkü 2015 satışları devam ediyor. Özellikle İngiltere pazarından sorgulamalar yaşıyoruz. Sanırım, Orta Doğu’daki olayların Türkiye’ye de sıçradığına dair İngiliz medyasında bazı haberler çıkıyor. Bu durum gelecek müşterilerde tedirginliğe neden oluyor ama bu olumsuzluklar uzamazsa bir sıkıntı yaşamayız. Ancak uzar ve sürekli gündemde kalırsa 2015 rezervasyonları sıkıntılı olur” diye konuştu.

2015 turizm sezonunda konaklatacakları İngiliz turistlerin yüzde 20’sinin rezervasyonunu aldıkları bilgisini veren Bülbüloğlu, “Erken rezervasyon yaptıranlar yıllardır bölgemize tatile gelen sadık müşterilerimiz. Bu turistler bölgemizin olayların yaşandığı coğrafyaya uzaklığını biliyorlar. Bu yüzden tedirginlik yaşamıyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Güney Ege bölgesi için erken rezervasyonları İngilizlerin yaptığını anlatan Bülbüloğlu, Hollanda ve İskandinav pazarlarının Ocak ayından sonra, Rusya pazarının ise Mart ayından sonra rezervasyonlara başladığını vurguladı.