Gazete Vatan Logo

IŞİD'den Türkiye için yeni ekip

Koalisyon operasyonlarıyla darbe alan IŞİD, Ebubekir kod adlı İlhami Balı’yı sınır emirliğinden alarak Rakka’ya gönderdi. Balı’nın yerine Ebu Şam El Ensari öncülüğünde ekip görevlendirildi

IŞİD'den Türkiye için yeni ekip

Türkiye’ye karşı son dönemde eylemlerini artıran Radikal dinci terör örgütü IŞİD’in sınır emiri olan Ebubekir kod adlı İlhami Balı’nın bu görevde alınarak Rakka’ya çekildiği ortaya çıktı. Balı’nın yerine Ebu Şam El Ensari öncülüğünde beş kişden oluşan bir ekibin görevlendirildiği belirlendi. Koalisyon güçlerinin hava operasyonlarına hedef olan ve son dönemde Suriye topraklarındaki faaliyetlerinde büyük darbe alan IŞİD, Türkiye’yi ilgilendiren bir değişikliğe gitti. Çatışma bölgeleriyle ilgili çalışmalarını yoğunlaştıran istihbarat birimleri geçtiğimiz günlerde önemli bir bilgiye ulaştı.

5 kişilik yeni ekip

Bu önemli bilgiye göre, IŞİD, Kilis’in Elbeyli ilçesinin Aşağıbeylerbeyi ile Çangallı köylerinin karşısındaki Suriye topraklarında “sınır emiri” olarak görev yapan Ebu Bekir kod adlı İlhami Balı’yı bu görevinden aldı. IŞİD’in başta Gaziantep olmak üzere Türkiye’deki eylemlerinin talimatlarını verdiği tespit edilen ve örgüte insan kaynağı sağlamak amacıyla sınırıdan yasadışı geçişleri koordine ettiği bilinen Balı’nın, “sınır emiri” görevinden alındıktan sonra örgüt yönetimi kararıyla IŞİD’in merkezi Rakka’ya gönderildiği tespit edildi. Kaçakçı gruplarıyla bağlantısı nedeniyle Kilis ve Gaziantep’in sınır hattında etkin olan Balı’nın adı, 1 Eylül’de Kilis Merkez’e bağlı Yavuzlu Köyü sınırındaki Şehit Mehmet Piyade Hudut Karakol Komutanlığı’na bağlı devriye görevi yapan askerlerle kaçakçı olduğu değerlendirilen bir grup arasında silahlı çatışmada gündeme gelmişti. Çatışmada devriye görevi yapan askeri timdeki er Yusuf Beylem şehit olurken, Sefer Taş isimli askerin önce kaybolduğu, ancak daha sonra IŞİD tarafından çatışma bölgesinden kaçırıldığı anlaşılmıştı. Balı’yı görevden alan IŞİD yönetiminin, yerine beş kişiden oluşan bir oluşum göreve getirdiği belirlendi.

Haberin Devamı

Emniyet’e uyarı

Ebu Şam El Ensari öncülüğünde kurulan oluşumda, Ebu HASAN El Turki kod adını kullanan Hasan Gezer, Ebu Ali ve Faruk kod adlarının kullanan Mustafa Demir, Enes kod adını kullanan Deniz Büyükçelebi ile açık isimlaeri henüz belirlenemeyen Ebu El Cezairi ve Ebu Ramazan adlı kişilerin bulunduğu saptandı. Bu önemli gelişme, kısa süre önce bilgi edinilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’nce, illerdeki emniyet birimlerine gönderildi. Emniyet Genel Müdürlüğü yazısının ardından, olası yeni eylemlerin önlenmesi için emniyet birimleri harekete geçti. (Tolga Şardan-Miliyet)

Haberin Devamı