Gazete Vatan Logo

IŞİD'den peşmergeye çok ağır darbe!

IŞİD'den peşmergeye çok ağır darbe!

Terör örgütü IŞİD'le son iki günde girilen çatışmalarda 29 Peşmergenin hayatını kaybettiği, 173'ünün de yaralandığı belirtildi

Irak'ta terör örgütü IŞİD'le son iki günde girilen çatışmalarda 29 Peşmergenin hayatını kaybettiği, 173'ünün de yaralandığı bildirildi.

Kerkük, Erbil ve Süleymaniye'deki Sağlık Müdürlüklerinden alınan bilgilere göre IŞİD militanlarının Musul, Kerkük ve Diyala cephelerindeki saldırılarında Tuğgeneral Şerko Fatih'in de arasında olduğu 29 Peşmerge hayatını kaybetti, 173 Peşmerge yaralandı. Kayıplar, daha çok IŞİD'in gece baskını düzenlediği Kerkük'ün güneyindeki çatışmalarda yaşandı. IŞİD'in bombalı tuzakları ve intihar saldırıları, Peşmergedeki kaybın yüksek olmasına neden oldu.

Kaybedilen yerler geri alındı

Bu arada Peşmerge Bakanı Yardımcısı Enver Hacı Osman yaptığı açıklamada Kerkük'ün güneyinde IŞİD'in eline geçen Mektep Halit ve Molla Abdullah köylerinin kurtarıldığını ifade etti. Osman, sisli ve yağmurlu havayı fırsat bilerek Peşmergeye saldıran IŞİD militanlarının püskürtüldüğünü ve bölgenin sakin olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Öte yandan Kasr-ı Kerkük Oteli'ne intihar saldırısı düzenleyen 5 IŞİD militanına ait cesetler, Kerkük Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

IŞİD'in Kerkük planları

Kerkük'ün 12 kilometre güneyine konuşlanan IŞİD ile Kuzey Petrol Şirketi ve Molla Abdullah Elektrik Santrali arasında sadece 2-3 kilometre bulunuyor. Kerkük'ün "can damarı" olduğu ifade edilen iki önemli tesisin, IŞİD'in eline geçmemesi için bölgedeki Peşmerge, sürekli teyakkuz halinde. ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları da IŞİD'in ilerleyişini engellemek için Peşmergenin verdiği koordinatlara göre hava saldırıları düzenliyor. Fakat Peşmergelerin özel birliklerden olmaması ve ellerindeki silahların hafif olması, IŞİD'in püskürtülmesini zorlaştırıyor. Bunun için Zerevani Peşmerge birliklerinin, bölgeye sevk edilmesi bekleniyor. Askeri uzmanlar, Kerkük'ün 40 kilometre güneyindeki Havice ilçesi IŞİD'den tamamen temizlenmediği sürece tehdidin devam edeceğine işaret ediyor.

Haberin Devamı