Gazete Vatan Logo

IŞİD'den kaçtı, Diyarbakır'da intihar etti

IŞİD’in Irak’taki saldırılarında Sincar’dan kaçarak Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’ne yerleşen Ezidi 16 yaşındaki Faize Çuko Halef, 7’inci kattaki evlerinin balkonundan atlayarak intihar etti.

IŞİD'den kaçtı, Diyarbakır'da intihar etti

Sincar’da yaşayan Ezidi Halef ailesi, IŞİD’in saldırıları üzerine 8 ay önce kaçarak Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’ne yerleşti. İlçenin Adnan Menderes Mahallesi’ndeki bir sitede oturan ailenin kızları Faize Çuko Halef, dün akşam yemekten sonra Kuzey Irak’ta bulunan kardeşinin araması üzerine telefonla konuşmak için balkona çıktı. Bir süre telefonda konuşan Halef, daha sonra kendisini 7’inci katın balkonundan boşluğa bıraktı. Ağır yaralanan Halef, ambulansla götürüldüğü Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Ezidi aile büyük üzüntü yaşarken, kızlarının intiharına bir anlam veremediklerini söyledi. Polis, Halef’in intiharıyla ilgili soruşturma başlattı.

Avrupa Parlamentosu eski Milletvekili ve HDP’den Batman Milletvekili aday adayı olan Ezidi asıllı Felaknas Uca, intihar eden Halef’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.