Gazete Vatan Logo

IŞİD 200 kişiyi elektrik direğine bağlayıp...

Irak'ın Enbar vilayetinde terör örgütü IŞİD'in, 200 kişiyi idam etmek üzere elektrik direklerine bağladığı öne sürüldü.

IŞİD 200 kişiyi elektrik direğine bağlayıp...

Enbar'daki Ratbe ilçesi Kaymakamı İmad ed-Duleymi, yaptığı açıklamada, IŞİD'in Ratbe sakini 200 kişiyi elektrik direklerine bağladığını ve söz konusu kişileri kırbaçladığını iddia etti.

Duleymi, IŞİD tarafından idam edilecek kişilerin, terör örgütünün işlediği suçları protesto edenler olduğunu öne sürdü.

Gösteriye katılanların idam edilmek üzere elektrik direklerine bağlandığını ileri süren bölge sakinlerinin kendilerinden yardım istediğini ve duruma müdahale talebinde bulunduklarını dile getiren Duleymi, koalisyon güçlerine IŞİD'in Ratbe'deki mevzilerini bombalama çağrısı yaptı.

Enbar İl Meclis Sözcüsü Iyd Ammaş, Ratbe'de Nezir el-Kubeysi isimli bir vatandaşın tartıştığı IŞİD militanını öldürdüğünü, örgütün de dün akşam Kubeysi'yi kentin ortasında, yakınlarının gözleri önünde kurşuna dizerek idam edildiğini söylemişti.

Olayın ardından yüzlerce kişinin Kubeysi için düzenlenen cenaze törenine katıldığını kaydeden Ammaş, defin işleminden sonra halk, yakınlarının öldürülmesi ve IŞİD'in bölge halkına yönelik uygulamalarının protesto ettiğini dile getirmişti.

Haberin Devamı

Ammaş, terör örgütü IŞİD'in gösteriye müdahale ettiğini, militanların bölge halkından yaklaşık 200 kişiyi alıkoyarak, kendilerine ait hapishanelere götürdüğünü kaydetmişti.