Gazete Vatan Logo

İşi var, para var aşka fırsat yok diyenler

AŞKA FIRSAT BULAMAYANLAR SİBERALEM.COM DA BULUŞUYOR


“Eğitimliyim. Statü ve kariyer sahibiyim. işimde başarılıyım, iyi bir gelirim var. Ayrıca hoş da bir insanım. Ama yalnızım.....” Bu sözleri şehir yaşamında, toplantıdan toplantıya koşturan, iş yaşamının bitmek bilmeyen temposundan kurtulamayan çokca insandan sıkça duymuşuzdur. Çalışma yaşamında bir yerlere gelirken, aşk durağına uğramaya vakit bulamamışlar.

Hepsi akıllı, iş-güç sahibi, ne istediğini bilen ama buna rağmen ne yazık ki mutsuzlar. Aradıklarını bulamamanın hayal kırıklığını yaşıyorlar. Peki kim bu insanlar? Bu kişiler şehirlerde yaşar ve iyi eğitimlidirler. Ayaklarının üzerinde durmasını bilirler.

Yoğun iş temposundan aradıkları aşkı çevrelerinde bulamıyorlar

Tüm bu açıklamaları teyit etmek için Türkiye’nin en büyük arkadaşlık sitesi olan Siberalem.com’un verilerine de göz atmakta fayda var. Aktif 2 milyon, 12 milyon profili olan Siberalem.com’u her gün 200 bin kişi ziyaret ediyor. Üye profilleriyle ilgili geniş bir araştırma yapan Siberalem.com İş yaşamında başarıya ulaşmış ama aradıkları aşkı çevrelerinde bulamayan bu kişileri saptadı. Modern yaşamda yalnız kadınların ve erkeklerin meslek gruplarını şöyle belirledi.


İşi var, parası var, aşka vakti yok

Siberalem.com’un kadın üyeleri arasında Öğretmen olanların sayısı 42 bin 168 kişi. Bankacı 29. bin 128 kişi. Halkla İlişkiler sektöründe 24 bin 56. Memur 21 bin 287.Muhasebe ve Finans alanında çalışan 20 bin 161 kişi.
Yine sitenin erkek üyeleriyle ilgili yaptıkları çalışma da ise meslek grupları şöyle belirlendi. Mühendis olan erkek üyelerin sayısı 178 bin 953. Bilgisayar-Bilişim sektörü çalışanları 161 bin 977. Memur 155 bin 198. Bankacı 151 bin 111. Turizm sektöründe 144 bin 981. Yöneticiler 139 bin 41.
Siberalem.com üyelerinin gelir durumlarını da şöyle belirledi.

Kadınlarda

1.500 – 2 bin 250 TL maaş alanların oranı yüzde 33.97
2 bin 250 – 3 bin 750 TL maaş alanların oranı yüzde 15.62
3 bin 750 -6 bin TL maaş alanların oranı yüzde 5.05
6 bin -10 bin TL maaş alanlar yüzde 1.59
10 bin-15 bin maaşı olanlar yüzde 0.66

Siberalem.com’un erkek üyelerinin gelir durumları ise şöyle
1.500-2 bin 500 TL alanların oranı yüzde 30.93
2 bin 250-3 bin 750 TL alanlar yüzde 21.45
3 bin 375- 6 bin TL alanlar yüzde 8. 55
6 bin- 10 bin TL alanların oranı yüzde 4. 13
10 bin- 15 bin TL maaşı olanların oranı yüzde 1.47

Türkiyenin en büyük arkadaşlık sitesi olan Siberalem.com’un kadın üyelerinin en çok ilgi duyduğu alanlar ise sırasıyla şöyle Alışveriş, Astroloji, Müzik, Sağlıklı yaşam-Fitness, sinema, tatil ve gezi, yoga-meditasyon
Erkeklerin en çok ilgi duyduğu alanlar da
Teknoloji,müzik,politika, spor, şans oyunları
Siberalem.com verilerine göre kadınlar, subay, doktor, mühendisleri tercih ediyor. Erkekler ise Öğretmen, memur, hemşire tercih ediyor.

Gerçek hayatta kim varsa internette de onlar var

Siberalem.com sitesinin Genel Müdürü Ayşe Gözde Ekmekçi, günümüz insanının en büyük sorununun aslında yalnızlık olduğuna dikkat çekti. "üyelerimizin eğitim, gelir durumları yüksek. Modern insanlar evle iş arasında gidip geldikleri için yalnızlıklarına çare bulamıyorlar. Siberalem.com bu insanlar için önemli bir durak.
Siberalem’e girdiğinizde şunu yapabilirsiniz: Yaşı 30-35 arası, fransızca bilen, doktor ya da mimar birini aradığınızı yazıyorsunuz ve karşınıza binlerce sonuç çıkıyor. Bu kişilerle yazışmaya başlıyorsunuz. Onların sevdikleri yazarları, filmleri, ailelerine dair detayları, hatta sevdikleri çizgi roman kahramanını bile profillerinden öğreniyorsunuz. Kimini ilk anda eliyorsunuz, kimiyle uyuşmuyorsunuz ama orada birileri de muhakkak size göre. Yani, gerçek hayatta olmayan bir seçenek havuzunun içindesiniz. Her yazıştığınzıla buluşma zorunda değilsiniz sonuçta, herşey size kalmış.Dezavantajına gelince, internetten tanışmakla bir kafede tanışmak arasında düşünüldüğü gibi bir fark yok. İnternet sonuçta sadece ilk merhabanın dendiği yer. İlişki asıl bir araya geldikten sonra gelişiyor. Yani ilk adım, nerede atılmış olursa olsun, iyi ve kötü insanlarla karşılaşma riski var; zira gerçek hayatta kim varsa internette de onlar var. Kafede de tanışsanız, internette de, o kişiye gerçekten güven duymadan ilişkinizi ilerletmemekte fayda var" dedi.

Sayılarla Siberalem.com

Siberalem üyelerinin %60’ı İstanbul, Ankara ve İzmir'den ama Türkiye’nin en ufak ilçesine kadar her yerinden üyeleri var. Türkiye internet kullanıcılarının genelindeki kadın-erkek oranı, Siberalem’de de aynen var. Yani erkekler %65-kadınlar %35 civarında. Erkeklerde yaş ortalaması 28,1, kadınlarda ise 26,8. Üyelerin %64’ü yüksek okul veya daha üzeri eğitime sahip.

Haberin Devamı