Gazete Vatan Logo

İshak Alaton'a son veda!

İshak Alaton için Şişhane'deki Neve Şalom Sinagogu'nda düzenlenen törende Leyla Alaton gözyaşları içerisinden babası için en değerli şeyi anlattı.

İshak Alaton'a son veda!

İstanbul'da önceki gün vefat eden işadamı İshak Alaton için Şişhane'deki Neve Şalom Sinagogu'nda tören düzenlendi. Törene iş, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda ünlü isim de katıldı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Tören öncesinde sinagog etrafında yoğun önlemleri alındı. Emniyet ekipleri sinagoga çıkan bütün sokakları trafiğe kapatırken, vatandaşlar da sokaktan aranarak geçirildi. Tören için çok sayıda emniyet ekibinin yanı sıra sinagogun özel güvenlik ekipleri de görev yaptı.



KIZI GÖZYAŞLARI İÇİNDE BABASINI ANLATTI

İshak Alaton'un kızı Leyla Alaton Neve Şalom Sinagogu'ndaki törende gözyaşları içerisinde babasını anlattı. Duygusal bir konuşma yapan Leyla Alaton'un "Babam için para önemli değildi. Ne önemliydi saygı görmek" dediğini aktardı.

KİLYOS'A DEFNEDİLECEK

Önceki gün 89 yaşında vefat eden Alarko Holding'in kurucusu ünlü işadamı İshak Alaton'un naaşı Neve Şalom Sinagogu'ndaki törenin ardından Kilyos'ta Musevi Mezarlığı'na defnedilecek.