Gazete Vatan Logo

İSG sınavı giriş belgesi nasıl alınır?

İş Sağlığı ve Güvenliği 1. Dönem sınavı(İSG) ile Açıköğretim sınavları, gerçekleştirile referandumdan dolayı ertelenmişti. Sınavlar aynı günlerde yapılacak. Geçtiğimiz günlerde İSG sınav giriş yerleri, ÖSYM tarafından açıklandı. İSG sınav giriş belgesi nasıl alınır? İSG sınavı ile ilgili detaylar haberimizde!

İSG sınavı giriş belgesi nasıl alınır?

1. Dönem İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı sınavı 29 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. 29 Nisan ve 30 Nisan tarihlerinde bu sınav dışında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavları, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavları ile İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim sınavları da yapılacak.

İSG SINAV GİRİŞ BELGESİ VE SINAV HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

ÖSYM tarafından 29 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan 1. Dönem İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği sınavı için başvuru yapmış olan adaylar, sınav giriş belgelerini ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile girerek alabilirler.

Sınav saat 29 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacaktır. Sınavın süresi 75 dakika olup diğer sınavlarda uygulanmakta olan 15 dakika kuralı bu sınav içinde geçerlidir. Sınavın başlangıç saati olan 10.00’dan 15 dakika önce, 09.45 itibariyle sınav giriş binasına adayların girmelerine izin verilmeyecektir. Adayların bu kuralı dikkate alarak herhangi bir sorun yaşamamaları için sınav saatinden en az 1 saat önce sınav binası önünde hazır olarak beklemesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

İSG Sınavında Yanınızda Bulunması Gereken Belgeler

Adayların sınava girebilmesi için sınav giriş belgesi dışında T.C. kimlik kartlarını ya da pasaportlarını da yanlarında götürmeleri zorunludur.

Adaylar kimlik belgelerinin aslını götürmelidir. Kimlik belgelerinin fotokopisi vb. kabul edilmeyecektir. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan adayların mazeretleri ne olursa olsun sınava girmelerine izin verilmeyecektir. Sınava alınmış olsalar bile sınavı geçersiz olarak sayılacaktır.

ÖSYM tarafından kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete temin edileceğinden sınava girecek olan adayların yanlarında sadece şeffaf pet şişe içerisinde su getirmeleri yeterli olacaktır. Pet şişe içinde su dışında hiçbir araç gereç ya da yiyecek ve içecek sınav binasına getirilmemelidir.

Haberin Devamı

İSG Sınavı İle İlgili Temel Kurallar

Sınav giriş belgesinde adayların sınava girecekleri bina ve salon bilgileri ile fotoğrafları yer almaktadır. Adaylar sınav giriş belgelerini aldıklarında, sınav giriş belgesinin üstünde fotoğraflarının olup olmadığını kontrol etmelidir. Fotoğraf olmayan belge ile sınava giriş yapılamaz. Sınav giriş belgesi yazıcıdan renkli ya da siyah-beyaz olarak çıktı şeklinde alınabilir. Belgenin ön ve arka yüzüne ÖSYM tarafından belirlenmiş olan bilgiler dışında herhangi bir şey yazılmamalı ve karalanmamalıdır.

Adaylar sınava girecekleri sınav binasını sınav gününden önce görürse sınav gününde kolaylık olacaktır. Sınav giriş belgeleri adayların adreslerine ayrıca posta ile gönderilmeyecektir.