Gazete Vatan Logo

İSG sınav giriş belgeleri nasıl alınır?

16 Nisan 2017’de yapılan referandum nedeniyle ertelenen Açıköğretim Fakültesi sınavları ile İş Sağlığı ve Güvenliği 1. Dönem sınavı aynı güne denk geldi. İSG sınav giriş yerleri geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Haberimizin devamında İSG sınav giriş belgesi ve İSG sınavı hakkında tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

İSG sınav giriş belgeleri nasıl alınır?

İş Sağlığı ve ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı 1. Dönem sınavı 29 Nisan 2017 tarihinde yapılacak. Yalnızca Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi değil İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim sınavları ile Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavları da 29 Nisan ve 30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İSG SINAV GİRİŞ BELGESİ VE SINAV HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

Sınav Giriş Belgelerinin Edinilmesi

29 Nisan 2017 tarihinden gerçekleştirilecek olan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı 1. Dönem sınavı için başvuru işlemi yapan adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden sınav giriş belgelerinin çıktısını alabilirler.

Sınavın başlangıç saati 10.00’dır. Sınav süresi 75 dakikadır. ÖSYM tarafından bu yıl uygulamaya konulan 15 dakika kuralı bu sınavda da geçerli olacaktır. Adayların sınav başlangıç saati olan 10.00’dan 15 dakika önce yani 09.45 itibariyle sınav binalarına alımı durdurulacaktır. 09.45’ten sonra gelen adaylar sınava giremeyecektir. Adayların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için sınav saatinden 1 saat önce sınav binasının önüne hazır olarak beklemesi gereklidir.

Haberin Devamı

Temel Kurallar

Adayların sınav giriş belgelerinin üzerinde sınava girilecek bina, salon bilgileri ve adayın fotoğrafı yer almaktadır. Sınav giriş belgesinin üzerinde adayın fotoğrafının olması zorunludur. Adaylar, giriş belgelerinin yazıcıdan çıktısını alırken belge üstünde fotoğraflarının olup olmadığını kontrol etmelidir. Adayların internetten alacakları giriş belgesi renkli ya da siyah-beyaz olabilir. Belge sınav gününde adayın yanında olmalıdır. Belgenin ön ve arka yüzlerinde ÖSYM tarafından belirlenmiş olan bilgiler dışında herhangi bir resim, yazı ya da işaret olmamalıdır.

Adayların sınava girecekleri sınav binasını önceden görmeleri yararlarına olacaktır. Adayların adreslerine ayrıca sınav giriş belgesi gönderimi yapılmayacaktır.

Haberin Devamı

Sınav giriş belgesini fotoğrafı görünür şekilde yanında bulundurmayan adayların sınava girmelerine izin verilmeyecektir.

Kurşun kalem, silgi peçete ve kalemtıraş ÖSYM tarafından temin edilecektir. Bu yüzden adayların şeffaf bir pet şişe içindeki su dışında hiçbir araç, gereç, yiyecek ve içeceği sınava girilecek binaya getirmemesi gereklidir. İsteyen adaylar şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilir. Adayların sınava girebilmesi için sınav giriş belgesi dışında fotoğraflı ve onaylı olan özel kimlik belgesini de yanında getirmesi zorunludur.

Özel Kimlik Belgesi kapsamına şunlar girmektedir;

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/ nüfus cüzdanı

Süresi geçerli durumda olan pasaport, pasaportu bulunmayan KKTC vatandaşlarının kimlik numaralı ve fotoğraflı olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı

Türk vatandaşlığından izin ile ayrılmış olanların ve bu kişilerin kanuni mirasçılarına ait olan Pembe ve Mavi Kartlar