Gazete Vatan Logo

İsdemir’de mutlu son

Oyak Grubu şirketi İsdemir ile Hak-İş Konfederasyonu arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. 2020 yılına kadar geçerli olacak sözleşme 3 bin 107 çalışanı kapsıyor

İsdemir’de mutlu son

İsdemir ile Hak-İş Konfederasyonu arasında Ağustos’ta başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. İşçi sendikası ve işveren arasında 3 bin 107 işçiyi kapsayan 26’ncı dönem toplu iş sözleşmesi imza töreni Ankara’da yapıldı. OYAK Maden Metalürji Grubu şirketlerinden İskenderun Demir Çelik Fabrikası (İsdemir) ve Hak-İş Konfederasyonu arasında 1.01.2018 - 31.12.2020 tarihlerini kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İmza töreninde konuşan OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, “OYAK üyelerinin hakkını korumayı birincil görev edinen bir kurum olarak, üyelerimiz kadar çalışanlarımızın haklarını da gözetiyor, ‘emek’ kavramını çok değerli görüyoruz. Ağustos’ta başladığımız zorlu sözleşme süreci, tarafların yapıcı yaklaşımı sayesinde uzlaşmayla sonlandı. Barış ortamında sürdürdüğümüz görüşmelerin çalışanlarımızın mutluluğuyla sonuçlanması bizi de mutlu ediyor. Uzlaşmadan yana olan Hak-İş ve Çelik-İş başkanlarına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan da “Müzakere sürecinde dünya konjonktürünü, ülkemizin gerçeklerini ve rekabeti gözeterek üyelerimizin lehine bir sözleşme çıkarmak için tüm taraflar olarak aynı gayretle çalıştık. Sözleşme döneminde Hak-İş’e desteklerinden dolayı OYAK ve İsdemir yönetimlerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı