Gazete Vatan Logo

İşçi kılığında keşif yapmışlar

Vezneciler’i kana bulayan teröristlerin, bölgede keşif yaptığı şüphe çekmemek için de kendilerine tadilatta olan otelde işçi görüntüsü verdikleri iddia edildi

İşçi kılığında keşif yapmışlar

Fatih Vezneciler’de görev değişimine giden polislere yönelik bombalı saldırıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Teröristlerin, Bağcılar’da bir firmadan 29 Mayıs günü kiraladıkları Renault Clio marka otomobili, patlamanın gerçekleştiği bölgede çok katlı bir otoparka koydukları belirlendi.

Teröristlerin boş olan otomobili, bomba yüklemek için 2 Haziran sabahı 72 TL olan dört günlük otopark ücretini ödeyerek bıraktıkları yerden aldıkları tespit edildi. Teröristlerin otoparkta beklettikleri otomobile, patlayıcıları İstanbul’a yakın boş bir arazide yüklemiş olma ihtimali üzerinde duruluyor. Polis patlayıcının başka bir otomobille getirildiği ve daha sonra bu araca yüklendiğini değerlendiriyor. Yapılan incelemelerde teröristlerin bölgede keşif yaptıkları tespit edildi. Saldırının park halindeki otomobille yapıldığı bölgede inşaat halindeki otelin teröristlerce kamufle olmak için kullanıldığı değerlendiriliyor. Polis, teröristlerin dikkat çekmemek için inşaat malzemesi yüklü otomobiller ile bölgeye gelerek kendilerini otelin tadilatında çalışan işçi gibi gösterdikleri ihtimali üzerinde duruyor.

Haberin Devamı

Kimliği belirsiz ceset Adli Tıp’ta

Vezneciler’dekiİ bombalı saldırıda can veren 6 polis ve 4 vatandaşın cenazeleri ailelerince teslim alındı. Ancak patlamada hayatını kaybeden sivillerden birinin hâlâ kimliği tespit edilemedi. Cenazeyi sahiplenen de olmadı. Polis bu kişinin yabancı uyruklu olabileceği üzerinde duruyor. Parmak izi kaydı olmayan cesedin sahibinin yurda kaçak girmiş olabileceği sanılıyor. Polis bu kişinin cesedinin fazla tahrip olması nedeniyle saldırıyla bağlantısı olabileceği ihtimalini de değerlendiriyor.

Kadın ‘canlı bomba’ kuşkusu

İstanbul Vezneciler’deki patlamanın uzaktan kumanda ile değil, bomba yüklü gri Clio’da bulunan canlı bombanın kendini patlatmasıyla meydana geldiği ihtimali üzerinde duruluyor. Olay yerinde bulunan parçalanmış cesedin canlı bombaya ait olup olmadığını araştıran terörle mücadele polisleri, bombalı Clio otomobili otoparktan bir kadının aldığını belirledi. Sabah saat 08.00’de yol kenarına otomobili park eden kadının, canlı bomba eylemini de yaptığı sanılıyor.

Haberin Devamı