Gazete Vatan Logo

İşçi, kaçıncı tutanaktan sonra işten çıkarılabilir?

İşçinin iş yeri kurallarına ya da İş Kanunu hükümlerine aykırı hareket etmesi halinde işveren tarafından kendisi hakkında tutanak tutulabilir. Çalışanlar, işveren tarafından ihtar amacıyla tutulan kaç tutanağın iş sözleşmelerinin feshedilmesine sebep olacağını merak ederken, bu konuda yasal bir sınır olup olmadığını da öğrenmek istiyor. İşte detaylar…

İşçi, kaçıncı tutanaktan sonra işten çıkarılabilir?

İşveren, İş Kanunu’na aykırı haller ya da iş yeri kurallarına uymayan durumlar oluştuğunda çalışanları hakkında tutanak tutabilir. Çalışanlar tutulan bu tutanakların ne zaman fesih sebebi oluşturduğunu merak ediyor.

ÇALIŞANI İŞTEN ÇIKARMAK İÇİN KAÇ TUTANAK GEREKLİDİR?

İş Kanunu’na göre, işçi hakkında tutulan tutanağın sayısı ile ilgili bir sınır yoktur. Kanunun bu konuda bir sınır belirlememiştir. Aynı şekilde bu konuda konulacak sınır ile ilgili bir Yargıtay kararı da bulunmamaktadır. Bu konuda dikkate alınacak tek husus bahse konu davranışın içeriğidir. İşçi hakkında tutulan onlarca tutanağa rağmen işten çıkarılamayacağı gibi tek bir tutanakla ya da tutanak dahi olmaksızın iş sözleşmesine son verilebilir.