Gazete Vatan Logo

İşçi, işverenden izin almadan kaç gün işe gelmezse sözleşmesi feshedilir?

İşçi, izin almadan işe devamsızlık yaptığı taktirde iş sözleşmesinin işveren için haklı sebeplerle feshiyle karşı karşıya kalabilir. Kanun, işçinin izinsiz olarak işe gelmediği günlerin tazminatsız olarak işten çıkarılmasına sebep olmasıyla ilgili gün sınırı koymuştur. İşte merak edilen konuyla ilgili tüm detaylar...

İşçi, işverenden izin almadan kaç gün işe gelmezse sözleşmesi feshedilir?

Haklı bir mazereti olmayan ve izinsiz olarak işine devamsızlık yapan işçi, tüm haklarını kaybederek işinde olabilir. Bu durumdaki işçiye ne ihbar ne de kıdem tazminatı ödenmez. Peki kanunda kaç gün işe devamsızlık yapan işçi için bu hükümler geçerlidir?

İZİNSİZ İŞE DEVAMSIZLIK YAPAN İŞÇİNİN DURUMU NEDİR?

4857 sayılı İş Kanununun 25’inci maddesinin (II) numaralı bendi, iş sözleşmesinin işveren tarafından bildirim süresi verilmeksizin ve kıdem tazminatı ödenmeksizin feshine ilişkin esasları düzenlemektedir. Bu kapsamda, işçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki işgünü yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi halinde işçinin iş sözleşmesi, bildirim süresi verilmeksizin ve kıdem tazminatı ödenmeksizin feshedilebilmektedir.