Gazete Vatan Logo

İşçi emeklisi zam için bir ay daha bekleyecek

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşını memur emeklisi düzeyine çıkaracak kararname 58'inci hükümet tarafından bu ay uygulanmıyor. SSK Genel Müdürlüğü işçi emeklilerine sadece yüzde 2.9'luk enflasyon zammını verdi

3 Kasım seçimlerinden hemen önce 57'inci Hükümet'in hazırladığı iyileştirme zammı kararnamesi, 58'inci Hükümet tarafından bu ay dikkate alınmadı. SSK'dan yapılan açıklamada Aralık ayında işçi emeklilerine sadece yüzde 2.9 oranında zam verileceği belirtildi. Emekliler arasında da verilen sözün yerine getirilmeyeceğine dair şüpheler iyice arttı.
VATAN Gazetesi olarak memur emeklisi ile SSK ve Bağkur emeklileri arasındaki maaş farkının adaletsizliğine dikkat çekmiş ve aradaki farkın kapatılması yönünde takipçi olacağımızı duyurmuştuk. Bu konu 3 Kasım seçimlerinden önce gündeme geldi ve dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nejat Arseven tarafından hazırlanan kararname de Bakanlar Kurulu'nda imzalandıktan sonra Köşk'te onaylandı.
Kararname gerekli hesaplamalar yapıldıktan sonra Aralık ayında SSK emekli, dul ve yetim aylıkları ile Bağ-Kur emeklilerine de iyileştirme zammını öngörüyordu. Bakan yaptığı açıklamada "Bu yıl içinde memur emeklisine ne zam yapılmışsa hesaplanacak, aradaki fark diğer emeklilere de yansıtılacak. 3 Kasım seçimlerinden sonra oluşacak hiçbir Hükümet aldığımız bu kararı ortadan kaldıracak bir tasarrufa gidemez" açıklaması yapmıştı.

İşte açıklama
Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Başkanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, Devlet İstatistik Enstitüsü'nün açıkladığı Kasım ayı tüketici fiyatlarındaki yüzde 2.9'luk artış doğrultusunda emekli, dul ve yetimlerin Aralık ayı aylıklarının artırıldığı bildirildi. Buna göre, Aralık ayında sosyal yardım zammı dahil asgari emekli aylığı 249 milyon 939 bin 298 liradan 257 milyon 51 bin 528 liraya, azami emekli aylığı ise 481 milyon 645 bin 784 liradan 495 milyon 47 bin 502 liraya yükseldi.
SSK emekli, dul ve yetimlerinin aylıklarına yapılan yüzde 2.9 oranında artışın toplam tutarının 25.3 trilyon olduğu kaydedildi. Aylıkların artırılmış haliyle, tahsis numarasının son rakamı 5, 7,9 olanlara 19 Aralık Perşembe, 1 ve 3 olanlara 20 Aralık Cuma, 4, 6, 8 olanlara 23 Aralık Pazartesi, O ve 2 olanlara ise 24 Aralık Salı gününden itibaren ödeneceği bildirildi.

Haberin Devamı