Gazete Vatan Logo

İşadamı olmanın okulu yok, tek yol çalışmak

İşadamı Erdoğan Demirören'den gençlere ilk ders...

İşadamı olmanın okulu yok, tek yol çalışmak

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’e, Haliç Üniversitesi tarafından ‘fahri doktora’ unvanı verildi. Üniversitenin 2011-2012 öğretim yılının ilk dersini veren Demirören, gençlere 17 maddeden oluşan tavsiyelerde bulundu. Erdoğan Demirören, “İşadamı olmanın okulu yoktur, çok çalışın, kendinizi yenileyin” dedi.

1998 yılında 48 öğrenci ile eğitim hayatına ‘Merhaba’ diyen Haliç Üniversitesi, 13’üncü yılına yaklaşık 6 bin öğrenci ile başladı. Haliç Üniversitesi’nin 2011-2012 öğretim yılının açılışında düzenlenen törende Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’e fahri doktora unvanı verildi. Türkiye sanayisine ve eğitimine verdiği katkılardan dolayı fahri doktora unvanını alan Demirören aynı zamanda üniversitenin açılış dersini de verdi.

Gül’den tebrik telgrafı

Haliç Üniversitesi’nin 2011-2012 eğitim öğretim yılı açılışına üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu, 24. dönem TBMM Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, eski Genelkurmay Başkanı Hakkı Karadayı katıldı. Törende Erdoğan Demirören’in eşi Tülin Demirören, ablası Şükran Demirören, Yıldırım Demirören’in eşi Revna Demirören, kızı Meltem Demirören ve eşi Kıvanç Oktay, oğlu Tayfun Demirören ve eşi Reyhan Demirören, ailenin üçüncü kuşak üyeleri ile Demirören Holding CEO’su Yağmur Şatana hazır bulundu. Açılış töreni Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Sevgener’in konuşmasıyla başlarken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açılış için telgraf gönderdi.

Başarılı çalışma hayatı

Törende konuşan Prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu, 1998’de Haliç Üniversitesi’ni kurduklarında 48 öğrenci ile eğitime başladıklarını şimdi ise öğrenci sayılarının 5 bin 741’e çıktığını söyledi. Bu yıl bin 500 yeni öğrenci ile vakıf üniversitelerinde en fazla katılıma sahip kurumlardan biri olduklarını belirten Gedikoğlu, “Laik, demokrat, cumhuriyetçi, Atatürk ilkelerine bağlı öğrenciler yetiştirme temel amacımız” dedi. Haliç Üniversitesi’nin açılış töreninde Prof. Dr. Gedikoğlu, kendisini heyecanlandıran başka bir konu olduğunu söyleyerek, üniversite senatosu tarafından Erdoğan Demirören’e ‘fahri doktora unvanı’ verilmesi yönünde karar alındığını açıkladı. Daha sonra ise törende senatonun aldığı karar okundu. Üniversite senatosunun 9 Eylül tarihli kararında şu ifadeler kullanıldı:

“Erdoğan Demirören başarılı çalışma hayatıyla birlikte ülkemizin sanayi ve eğitim sektöründeki üstün başarılarından dolayı kendisine uluslararası ticaret ve işletmecilik alanlarında fahri doktora unvanı verilmesine oybirliği ile karar verildi.”



Napolyon’un ‘Para, para, para’ dönemi bitti

Erdoğan Demirören, ilk derste öğrencilere 17 maddeden oluşan tavsiyelerde bulundu. Demirören,“Napolyon’un ‘Para, para, para’ dediği dönem bitti. Artık, ‘Üretim, üretim, üretim. Takip, takip, takip’ dönemi başladı” diye konuştu. Demirören, gençlerin kabuklarını kırmak zorunda olduğunu söyledi ve ekledi: “Çok çalışın. Kendinizi eğitin, yenileyin. Yoksa Türkiye ilerlemez.”

*Cesaret önemlidir. Başarılı insanlar cesur insanlardır.
*Şansa, kısmete, alın yazısına inanmak gerekir.
*Kendinize güvenin.
*Dinlemesini bilin. Susmasını bilin. Çok dinlemekten değil, çok konuşmaktan kaybedersiniz.
*Aldığınız bilgilerin sentezini yapıp, kendi hedefinizi kendiniz bulmalısınız
*Muvaffakiyet üretken olmakla başlar. Başarılı olan insanların beyni üretken olur.
*İşadamı olmanın okulu yoktur.
*İş hayatına atılmadan önce part-time iş imkanlarını araştırıp, çalışın.
*İşini seven, onunla yatıp onunla kalkan başarıya herkesten çok yaklaşır.
*Genç yaşlarda iş hayatınızı aile hayatınızın önünde düşünmelisiniz.
*Başarılı olmak için fedakarlık yapmak gerekir.
*Başarının sırrı tercihleri doğru ve iyi yapmaktır.
*Bir şirkette işiyle yatıp kalkan yeterli sayıda
yönetici yoksa o şirket başarılı olamaz.
*Yeni dünyada başarının sırrı ‘üretim, üretim,
üretim’ ve ‘takip, takip, takip’tir.
*Başarınız istikrarlı olmalıdır.
*Tasarruf etmesini bilmelisiniz. Para ve varlık
kolay kazanılmaz ama kolay kaybedilir.
*Her gün yatağa yattığınızda kendinize sorun... Bugün ben ne yaptım? Kendim için, şirketim için ne yaptım, ailem için ne yaptım, ülkem için ne yaptım? Vereceğiniz cevaplardan tatmin olmanız çok önemli.

Türkiye nasıl değişti?

ERDOĞAN Demirören, ilk dersinde eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkları öğrencilere anlattı. İşte Demirören’in ağzından Türkiye’de neler değişti: “Bankalara kredi için başvurduğunuzda size en fazla 6 aylık kredi açarlardı. Sanayi Bakanlığı ise 1 yıl. Fabrika kurmaya kalktığınızda, fabrika faaliyete geçmeden hatta kurulmadan vade ödemeye başlardınız. Personel sıkıntısı da çekerdiniz. Ne muhasebeci bulabilirdiniz ne de mühendis. Devletin yetiştirdiği elemanları alırdık, bu sefer de devlet zayıflardı. Avrupa’ya gittiğinizde 6.5 saat telefon sırası beklerdiniz. İşte Türk sanayisi bu günlerden buraya geldi.”

Haberin Devamı