Gazete Vatan Logo

İsa öldüğüyle kalmadı

6 yıl önce Bodrum’a staj için gittiği 5 yıldızlı otelde karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden lise öğrencisi 16 yaşındaki Muhammet İsa Soysal için mahkeme 471 bin lira tazminata hükmetti

İsa öldüğüyle kalmadı

Muhammet İsa Soysal, Ceyhan Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nde okurken, Bodrum’da staj yaptığı 5 yıldızlı otelin lojmanında 3 Mayıs 2011’de mazotla çalışan sıcak su kazanının tahliye bacasındaki delikten sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü. Aynı olayda lojmanda kalan 10 stajyer öğrenci de zehirli gazdan etkilenip, kaldırıldıkları hastanede yapılan tedaviyle kurtuldu.

Bodrum’a gelerek ölen oğlunun cenazesini alan acılı baba inşaat ustası Ömür Soysal ve ev hanımı eşi 42 yaşındaki Sevgi Soysal, sonrasında ise İstanbul Barosu üyesi avukat Sami Güleçyüz ile birlikte Bodrum 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 500 bin TL’lik maddi ve manevi tazminat davası açtı. Açılan davanın 20’nci duruşması dün yapıldı. Duruşmaya baba Ömür Soysal, avukat Sami Güleçyüz, Soysal’ın halası Meryem Karaduman ve eşi Erdal Karaduman ile davalı otelin işletmecisi Hez-May şirketinin avukatı Sema Kayserlioğlu katıldı.

Mahkeme, yarım saat süren duruşma sonunda şirketi tam kusurlu bularak 471 bin TL tazminata mahkum etti.

Haberin Devamı

Baba Onur Soysal ise “Eşim o günden beri her gün oğlunun mezarına gidiyor, birçok gün kendisini mezarlıktan eve zor getiriyoruz. Psikolojik dengesi bozuldu. Kazakistan’da çalışıyordum, işlerim bozuldu. Bodrum’daki oteller güzeldir, iyidir dedik oğlumuzu staja gönderdik. Nereden bilebilirdik çamaşırhaneden bozma bir yerde yatıracaklarını. Benim yüreğim yandı. Annesi ve ben altı yıldır her gün ölüyoruz. Bu dava başka canların yanmaması, başka çocukların ölmemesi için umarım örnek olur. Turizm neferi olarak yetişsin diye gönderdiğimiz çocuklar yok yere ölmesinler” dedi.

Soysal’ın Halası Meryem Karaduman ise “Yeğenim turizmci olacaktı, ona çok emek verdik. Zeki, çalışkan çocuktu, nereden bilirdik depodan bozma bir yerde öleceğini. Staj yapacak çocukların yatacakları yerler, yedikleri yemekler sürekli denetlenmeli” dedi. Olayla ilgili olarak tutuksuz sanıklar makine mühendisi E.E. ile teknik servis sorumlusu Y.T. hakkında Bodrum 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan ceza davasının ise devam ettiği belirtildi.

Haberin Devamı