Gazete Vatan Logo

İş yerinde çekilen fotoğrafların paylaşılması işten çıkarılma sebebi olabilir mi?

Sosyal medya hayatımızın her anına sızmış durumda. Evde, yolda, iş yerinde hiç fark etmiyor. Cep telefonları her an elimizde. Hal böyle olunca da sosyal medya kaynaklı bazı sıkıntılar da çalışma hayatına yansıyabiliyor. İş yerinde çekilen fotoğrafların internette paylaşılması konusu da bunlarda birisi. Peki bu durum çalışanın işinden olmasına sebep olabilir mi?

İş yerinde çekilen fotoğrafların paylaşılması işten çıkarılma sebebi olabilir mi?

Sosyal medya paylaşımları çalışma hayatında sorun yaratabiliyor. Çalışanların yaptıkları yorumlar ya da farklı türdeki paylaşımları sebebiyle iş yerlerinde sıkıntı yaşadıkları durumlara sıklıkla şahit oluyoruz. Peki internette fotoğraf paylaşmak çalışanların iş sözleşmelerinin sona ermesine sebep olabilir mi?

İŞ YERİNDE ÇEKİLEN FOTOĞRAFLARIN PAYLAŞILMASININ SONUCU NE OLUR?

Yargıtay 7. Hukuk Dairesi, 2015/46017 E., 2016/11591 sayılı kararı ile bu konuda bir hükme varmıştır. Kararda, "Davacının mesai saatleri içerisinde çekilen ve paylaşılacağının bilindiği fotoğraflarının binlerce kişi tarafından izlenebilecek bir sosyal paylaşım sitesinde yayınlanması işyerindeki çalışma disiplinini ve iş akışını etkileyecek nitelikte olup artık davalı işverenden davacı ile çalışması beklenemeyeceğinden somut olayda haklı bir fesih nedeni bulunmasa bile fesih için geçerli bir nedenin bulunduğunun kabulü gerekmektedir" denildi. Yani iş yerinde çekilen fotoğraflar çalışanın işini kaybetmesine sebep olabilir. Bu durum geçerli fesih olarak kabul edilmiş ve çalışanın kıdem ve ihbar tazminatlarını alması gerektiğine hükmedilmiştir.

Haberin Devamı