Gazete Vatan Logo

İş'te güven!

Türkiye ekonomisine duyulan güven uluslararası borçlanma piyasasında bankaların önünü açtı. Akbank, Türk Eximbank ve TEB’den sonra İş Bankası da sendikasyon kredisini başarıyla yeniledi.

İş'te güven!

Hazine’nin 2 milyar dolarlık uluslararası tahvil ihracına 3 kattan fazla taleple Türkiye ekonomisine güven mesajı verilirken, bankalar da sendikasyon kredilerini başarıyla yenilemeye devam ediyor. Akbank, Türk Eximbank ve TEB’den sonra İş Bankası, 13 ülkeden 26 finansal kuruluşun katılımıyla 605 milyon euro ve 276 milyon dolar tutarında 367 gün vadeli sendikasyon kredisini imzaladı. Kredi anlaşmasında Standard Chartered Bank koordinatör, Mizuho Corporate Bank ajan banka olarak görev aldı.

Dış ticaretin finansmanında kullanılacak sendikasyon kredisinin en yüksek tutarla katılan bankalara ait bölümünün toplam maliyeti euro diliminde Euribor + yüzde 2.65, ABD Doları diliminde Libor + yüzde 2.75 oldu.

Reel sektöre destek

Yılın ilk yarısında ulaştığı 398 milyar TL’lik aktif büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük özel bankası konumunu sürdüren İş Bankası, bu yıl toplam 2.5 milyar doları bulan sendikasyon kredisi sağladı. Banka yeni sendikasyonla da şirketlerin dış ticaret işlemlerinin finansmanına destek vererek, ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Türkiye’ye inandılar

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye İş Bankası olarak zorlu piyasa koşullarına rağmen, sendikasyon kredisini 13 ülkeden 26 finansal kuruluşun katılımı ile sağlamış olduk. Mayıs ayında tamamladığımız işlemde olduğu gibi bu dönemde de ABD, Avrupa, Ortadoğu ve Asya’dan çok sayıda bankanın katılımının yanı sıra kredinin büyüklüğü, uluslararası piyasalarda hem bankamıza hem de ülkemiz bankacılık sektörüne duyulan güveni bir kez daha teyit etti” dedi.