Gazete Vatan Logo

İş dünyasından 'armatörlerin annesi'ne son görev

Ünlü armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun 82 yaşında vefat eden annesi Vuslat Sadıkoğlu, Zincirlikuyu'daki aile mezarlığına dün defnedildi. İş dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı cenazede Sadıkoğlu için açılan anı defteri önünde uzun kuyruklar oluştu

'Armatörlerin annesi' olarak anılan, Kemal Sadıkoğlu'nun eşi ve armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun annesi Vuslat Sadıkoğlu, son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı. Sadıkoğlu'nun cenazesi, Bebek Cami'nde kılınan öğle namazının ardından Zincirlikuyu'daki aile mezarlığında defnedildi. İş dünyası neredeyse tam kadro cenaze törenine katılırken, katılımın yoğunluğundan Bebek'te trafik sıkışıklığı yaşandı.

İş dünyası cenazede buluştu
Özel bir güvenlik şirketinin cenaye giriş çıkışları yönlendirdiği törende, basın mensupları kendileri için ayrılan bölümde beklerken, Sadıkoğlu ailesine başsağlığı dilemek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Cenaze törenine Vuslat Sadıkoğlu'nun ailesi, yakınları ile aralarında İstanbul Valisi Muammer Güler, Mesut Yılmaz, Turgut Yılmaz, Cavit Kavak, Güneş Taner, Semra Özal, Rahmi Koç, Mustafa Koç, Ali Koç, Ömer Koç, Çiğdem Simavi, Vuslat Doğan Sabancı, Ali Sabancı, Mehmet Emin Karamehmet, İshak Alaton, Zafer Mutlu, Ertuğrul Özkök, Bülend Özaydınlı, Cem ve Betina Hakko, Nail Keçili, Ali Kibar, Faruk Süren, Fuat Süren, Atalay Şahinoğlu, Mehmet Yıldırım, Erdoğan Demirören Yılmaz Ulusoy, Rona Yırcalı, Osman Birsen, Mehmet Ali Berkmen, Engin Akçakoca, Şadan Kalkavan, Jefi Kamhi, Halis Komili, Nazlı Ilıcak, Mehmet Ali Ilıcak, Aslı Ilıcak, Mustafa Sarıgül, Erol Evgin, Gönül Yazar ve Gülriz Suriri'ninde aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Vuslat Sadıkoğlu için caminin girişinde anı defteri açıldı. Ayrıca çelenk yerine sivil toplum örgütlerine yardımda bulunmak isteyenler, Bebek Cami'nin önünde stand açan Türk Böbrek Vakfı, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve TEMAya bağışta bulundu.

Semra Özal: Dostlarımı bir bir kaybediyorum
Cenaze namazının kılınmasından hemen önce camiye gelen isimler arasında Semra Özal'da vardı. Sadıkoğlu, Semra Özal ile de sıkı dosttu. Hatta Semra Özal için yazdığı 'Eller' şiiri Sadıkoğlu'nu, Özal döneminin en dikkat çeken portrelerinden biri haline getirmişti. Özal, yardımcısının kolunda camiye gelirken, güçlükle yürüdüğü gözlerden kaçmadı. Özal, "Çok üzgünüm, çok iyi bir dostumdu, iyi dostlarımı birer birer kaybetmeye başladım" dedi.

Koç ailesi yasta...
Annesi tarafından Koçlar ve Simaviler'le de akraba olan Vuslat Sadıkoğlu, Kalkavan ailesinden geliyor. Vuslat Sadıkoğlu, Koç Ailesi ile de akrabalık bağlarına sahipti. Vuslat Hanım, Rahmi Koç'un eski eşi Mustafa, Ömer ve Ali Koç'un annesi Çiğdem Simavi'nin de teyzesiydi. Mustafa Koç dışında, bütün Koç fertleri de törende hazır bulundu. Birkaç yıl önce vefat eden işadamı Feyyaz Tokar'ın eşi Berna Tokar da Vuslat Sadıkoğlu'nun kızıydı.

Haberin Devamı