Gazete Vatan Logo

İş dünyası yasta

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, dün geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Çağlar’ın ani ölümü, iş dünyasını yasa boğdu.

İş dünyası yasta

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar, geçirdiği kalp krizi sonrası dün sabah hayatını kaybetti. 57 yaşındaki Çağlar’ın ani vefatı, iş dünyasını da yasa boğdu. Çağlar’ın cenazesi, bugün ikindi namazını müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi’nden kaldırılacak ve Sahrayıcedid Aile Kabristanı’na defnedilecek. Çağlar için taziyeler de Çamlıca İlmi Araştırmalar Merkezi’nde kabul edilecek.

1960 yılında İstanbul Erenköy’de doğan Çağlar, 1977 yılında ticaret lisesinden mezun olduktan sonra ilk şirketi olan Nurtop A.Ş.’yi kurarak iş hayatına başladı. 18 yaşında başladığı ticaret hayatını tekstil, enerji, inşaat ve telekomünikasyon sektörlerinde yatırımlarıyla devam ettiren Çağlar, İstanbul Ticaret Odası’nda 1999 yılında Meclis üyeliği ile göreve başladı. 2004-2009 yılları arasında İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Çağlar, 2009-2013 yılları arasında İTO Meclis Başkanlığı yaptı, 2013 yılından itibaren de İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Haberin Devamı

Payitaht’ta rol aldı

İBRAHİM Çağlar, vefat etmeden bir gün önce ‘Payitaht Abdülhamid’ dizisinin çekimlerinde rol aldı. Çağlar, ‘Dersaadet Ticaret Odası’ ismiyle, 1882’de 2. Abdülhamid Han’ın isteğiyle İTO’nun kurulmasına öncülük eden “İbrahim Efendi” karakterini canlandırdı. Çağlar’ın rol aldığı 30’uncu bölüm, 22 Aralık’ta yayınlanacak.