Gazete Vatan Logo

İş dünyası tek ses!

İş dünyası darbe girişiminin engellenmesiyle Türkiye’nin eskisinden de güçlü olacağına inanıyor. Yıldırım Demirören, özellikle Erdoğan Demirören’in ‘Vatanımız ve milletimiz varsa bizler de varız’ ilkesinin altını çizdi.

İş dünyası tek ses!

İş dünyası, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin engellenmesinin ardından Türk ekonomisinin geleceğine umutla bakıyor. 15 Temmuz’daki darbe girişiminin boşa çıkarılmasıyla iş dünyasından gelen açıklamalar piyasalara güven veriyor.

Ülke ekonomisine inancını sürdüren iş dünyası temsilcileri, Türkiye’ye yönelik yatırım planlarında bir değişikliğe gitmedi. Darbe girişiminin ekonomiyi olumsuz etkilemesini beklemediklerini, hatta Türkiye’nin bu süreçten daha da güçlü çıkacağını dile getiren iş dünyası, hükümetin aldığı önlemlerden de memnun.

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yıldırım Demirören, “15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain, dehşet verici ve kabul edilemez saldırılar karşısında sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan’ımız Binali Yıldırım ile siyasi iradenin dik duruşu, milli iradenin siyasi parti gözetmeksizin demokrasinin yanında sergilediği tavrı sevinç ve minnetle karşılıyoruz” dedi. Demirören şöyle devam etti:

“Devlet içinde yuvalanan paralel terör örgütü yalnızca sıkı sıkı bağlı olduğumuz demokrasimize darbe girişiminde bulunmamış, aynı zamanda da bu yüce milletin geleceğini, refahını, barış ve istikrarını yok etme gayretine girişmiştir.

Haberin Devamı

Cumhuriyetimizin gücünü aldığı demokrasimizin garantisi hukuk devletimizdir. Titiz ve kararlı adımlarla, adaletin ve hakkaniyetin ışığında kaygı verici unsurların sistemimizden temizleneceğinden, hayatın olabilecek en kısa sürede normale döneceğinden zerre kadar kuşkumuz bulunmamaktadır.

Şehitlerimizi anıyoruz

Akıl ve sağduyunun galip gelişini kutladığımız bu günleri, iç huzur ve barışın tesis edildiği, ekonomik istikrarın hüküm sürdüğü günlerin habercisi olarak görüyoruz. 60 yıldan beri Kurucumuz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Erdoğan Demirören’in ‘Vatanımız ve milletimiz varsa bizler varız’ ilkesiyle büyümüş ve yetiştirilmiş olan bizler; kardeşlerim Demirören Holding Yönetim Kurulu üyeleri Meltem Oktay Demirören ve Tayfun Demirören ile Demirören Holding çatısı altındaki Milangaz, Moil, Total ve diğer tüm şirketlerimiz ve Demirören Medya Grubu olarak, Türkiye’nin geleceğine yaptığımız yatırımlara ve devletimizin, hükümetimizin daima yanında durarak, Türk halkının hizmetine yönelik çalışmalarımıza kesintisiz devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Daha güzel yarınlar yaşayabilmemiz için demokrasi uğrunda cesaretle ve cefakarca gözü kapalı hayatını feda eden şehitlerimizi bu vesileyle bir kez daha rahmetle anıyor, milletimize başsağlığı diliyor, fiziksel ve duygusal tüm yaralarımızın tez vakitte sarılamasını canı gönülden temenni ediyoruz. Gün yarınların inşası için birlik ve beraberlik günüdür. Bu ülke, bu yüce Türk milleti ve onun siyasi iradesi tüm kurum ve kuruluşları ile birlikte beraberlik içinde aydınlık günlere çıkacaktır.”

Uçurumdan döndük

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, halkın iradesi sayesinde bir uçurumun eşiğinden dönüldüğünü belirterek, “Ülkemiz için yapacağımız en iyi şey, barış ve kardeşliğin kazanacağına her daim olan inancımızla çalışmaya devam etmek ve üretmektir” dedi. Sabancı, FETÖ darbe girişimine ilişkin açıklamasında Türkiye’nin, halkın iradesi sayesinde bir uçurumun eşiğinden döndüğünü ve kazananın demokrasi olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Daha fazla birlik olmalıyız

Koç Holding, darbe girişimiyle ilgili olarak, halkın, devletin ve kolluk kuvvetlerinin demokrasiye olan inancının galip geldiğini bildirdi. Koç Holding açıklamasında, “Yaşanan bu olağanüstü sürecin hızla normale dönmesi için her zamankinden daha fazla sağduyu, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız bulunmaktadır. Devletimiz ve halkımızla omuz omuza bu günleri de aşacağımıza olan yürekten inancımızı ifade ederken, olaylarda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi.

Çanakkale ruhuyla...

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, 15 Temmuz’da milletin dik duruşu, halkın oylarıyla seçilmiş hükümetin dirayeti, güvenlik birimlerinin olağanüstü gayreti ve tüm kurumlarının büyük desteğiyle kalkışmanın savuşturulduğunu aktardı. Okyay, “Grubumuzun kurucusu merhum Hacı İbrahim Bodur’un Çanakkale ruhuyla başlattığı üretim yolculuğu aynı ruh ve heyecanla hızlanarak büyüyecektir. Tüm varlığımızla ülkemiz ve aziz milletimizin hizmetindeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Daha da güçlü çıktık

Demokrasinin ilke ve kurumlarına yönelik kanun dışı girişimi kınayan Eczacıbaşı Topluluğu “Anayasal düzene ve demokrasiye karşı girişilen müdahalede, devletimizin tüm yönetim kademelerinin, parlamenterlerimizin, güvenlik güçlerimizin, basınımızın ve demokrasiye sahip çıkan tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte vatandaşlarımızın gösterdikleri irade, birlik ve bütünlüğümüzün en büyük güvencesidir” açıklamasını yaptı. Ayrıca Türkiye’nin sağduyu ile birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek bu badireden daha da güçlü şekilde çıkacağı belirtildi.