Gazete Vatan Logo

İş dünyası durumdan memnun

“Erdoğan daha çok genç. Partisinin başında hizmet etmeli” diyen patronlar kararı olgunluk olarak değerlendirdi

Erdoğan’ı örnek ve olgun tavrı nedeniyle kutluyorum
Güler Sabancı: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye’nin istikrarı için göstermiş olduğu olgun ve örnek demokratik tavır nedeniyle kutluyorum. Sayın Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığının da ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Faydalı işler yapacak
Rona Yırcalı/ Balıkesir Sanayi Odası ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanı: Sayın Gül bizler için sürpriz olmadı. Hem partinin ikinci insanı olması, parti içinde önemli bir yerinin bulunması, hem de sayın başbakanın çok yakın çalışma arkadaşı olması ve tabii dış dünya ile münasebetleri bakımından faydalı bir Cumhurbaşkanı olacağı kanaatindeyim. Dünya kamuoyunu iyi tanıyor. Dünya kamuoyu tarafından da iyi karşılanacaktır.

Türkiye’nin önü açık
Hacı Boydak/ Boydak Holding Başkanı: Artık Türkiye’nin önü açık. Abdullah Gül’ü tüm dünya liderleri yakından tanıyor ve seviyor. İş dünyası adına çok olumlu bir gelişme. Gurur duyuyoruz, kıvanç duyuyoruz. Kayserili olarak ayrıca sevindim.

Uzlaşmacı olacaktır
Ekrem Demirtaş/ İzmir Ticaret Odası Başkanı: Abdullah Gül’ün engin devlet deneyimiyle Cumhurbaşkanlığında da uzlaşmacı ve birleştirici bir tutum izleyeceğini umuyoruz. Başarılı bir dışişleri bakanı olarak anılacaktır. Şayet seçilir ise ’İzmirli sayılırım’ diyen bir Cumhurbaşkanı olacaktır.

İsabetli bir seçim oldu
Suat Öztürk/ Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı: Gönlümüzden geçen ve Türkiye için çok isabetli bir adayımızdır. Gül’ün Cumhurbaşkanlığı Türkiye’de ve özellikle de dış dünya ile olan ilişkilerde yeni bir şekillenme meydana getirecek. Ekonomi politikalarında da ülke için iyi gelişmeler olacağına inanıyoruz.

Ekonominin önü açılacak
Cemalettin Sarar/ Eskişehir Ticaret Odası Başkanı: Ülkeyi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığım Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı piyasalara olumlu yansıyacaktır. Piyasalar daha da güçlenecektir. Başbakan Erdoğan ile ülkenin önünü açacaktır. Dışarıdaki yatırımcı korkmadan ülkeye geliyor. Bundan sonra artarak gelecektir.

Piyasalar rahatlayacak
Murat Yalçıntaş/ İstanbul Ticaret Odası Başkanı: Abdullah Bey’in ismi, hem yurtiçinde hem de yurtdışında son derece bilinen, sevilen, saygı duyulan bir isim. Türk özel sektörü olarak çok olumlu karşıladık ve bu ismin piyasalara son derece olumlu etki yapacağına eminim.

Olumlu sonuçları olur
Ayhan Yavrucu/ Alarko Şirketler Topluluğu Genel Koordinatörü:
Uluslararası ilişkilerde tanınan Abdullah Gül, AB’yi iyi bilen ve uzun yıllardır siyasetin içinde olan bir isim. Bunların olumlu yansımaları olacaktır. Ayrıca Abdullah Gül, Başbakan ile çok yakın işbirliği içinde olan, Başbakan ile uyumlu çalışan ve AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan bir isim. Bunun da müspet etkileri olacağını düşünüyorum.

Yapacak çok iş var
Ömer Bolat/ MÜSİAD Genel Başkanı: Gül, Cumhurbaşkanlığını doldurabilecek vasıflarda. Hem halkımız tarafından hem uluslararası kamuoyu açısından çok bilinen biri. Uzlaşmacı tavırları, kariyeri, performansı ve duruşu itibarıyla cumhurbaşkanlığına yakışır. Tüm partilerin, bu seçimi bir krize yol açmadan tamamlanması konusununda üzerlerine düşeni yapacaklarına inanıyoruz. Türkiye’de daha ekonomik alanda yapılacak çok işler var.

Denge içinde çalışacak
Davut Ökütçü/ İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı: Abdullah Gül, toplumda hassasiyet uyandıran Türkiye’nin laik, demokratik bir hukuk devleti olması konusunda daha hassas davranabilecek bir kişiliğe sahip. Gül’ün, toplumun hassasiyetlerine özen göstereceğini ve bir denge içinde çalışacağını düşünüyorum. Uluslararası arenada tanınırlığının etkisiyle cumhurbaşkanlığı görevini rahatlıkla yerine getirebilir ve bu alandaki ilişkileri çok rahat kurabilir.

İstikrara katkı sağlar
Tanıl Küçük/ İstanbul Sanayi Odası Başkanı: Sayın Abdullah Gül’ün adaylığının ülkemiz için hayırlı olmasını, Türkiye’nin huzuruna, siyasi ve ekonomik istikrarına katkı sağlamasını diliyoruz.

Gerginlik bitecek
Nejat Koçer/ Gaziantep Sanayi Odası Başkanı: Piyasalardaki gergin bekleyiş sona erecektir. Dışişleri Bakanlığı görevinde ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğine inanıyorum. Ekonomiye olumlu yansımaları olacaktır. Bu adaylık insanlarımız için de olumlu bir gelişme olmuştur.

Siyasetten uzaklaşmalı
Hazım Sesli/ Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Başkanı: Umarız ki Abdullah Gül, TBMM’de seçildiği takdirde 7 yıl sürecek cumhurbaşkanlığı boyunca siyasetten uzak, Anayasa çizgisinde hareket eden, hukuka bağlı bir süreci Türkiye’ye yaşatır.

Türban simge olmasın
Geza Dologh/ Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı: Bana göre iyi bir aday. Bence artık devlet ileri gelenleri lisan bilmeli. Ahmet Necdet Sezer, Avrupa’ya en az seyahat eden Cumhurbaşkanı oldu. Türban bu konuda bir simge yapıldı ama simge olmaması lazım.

Akıllı bir tercih oldu
Vehbi Varlık/ Rumeli Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı: AK Parti akıllıca bir tercih yaptı. Tek sorun eşinin türbanlı oluşu. Bunu da Abdullah Gül’ün çağdaş tavrı ile kamufle edebileceğini düşünüyorum. Ülkemizin sakinliğe ihtiyacı var. Bu tablo çok iyi olacak.

Belirsizlik ortadan kalktı
Mustafa Türkmenoğlu/ Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı: İnşallah iki seçimli bir yıl, ekonomiye, Türkiye’deki her türlü düzene ve gerginliğe mahal vermeyecektir. Piyasalar olumsuz etkilenmez. Bekleme süreci daha zordu. Belirsizlik ortadan kalktı.

Yeni bir anlayış getirdi
Celal Sönmez/ Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı: Bu karar, ekonomik ve siyasi istikrarın devamı yönündeki inancı kuvvetlendirecektir. Türkiye’nin geleceği için, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinin ülkenin birlik ve bütünlüğünü zedelemeden tamamlanması çok önemlidir. Başbakanımızın kararı, ülkemiz siyaset kültürüne yeni bir anlayış getiren örnek bir karar durumundadır.

Haberin Devamı