Gazete Vatan Logo

İş dünyası acil reform istiyor

İş dünyası acil reform istiyor

AK Parti’nin tek başına iktidar olması iş dünyasını memnun etti. Oda ve dernek başkanları, seçim sonuçlarının istikrar açısından önemli olduğunu ancak bir an evvel ekonominin canlandırılması ve reformlara odaklanılması gerektiğini söyledi.

İstikrar için büyük fırsat

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Seçmenimiz, oyları ile ekonomimiz adına çok önemli olan istikrarlı ve uzun vadeli tek partili bir iktidarı meclis aritmetiği içinde ortaya çıkarmıştır. Bu sonuç, uzun zamandır duraksamış olan ekonominin yeniden ana gündem maddesi haline gelmesi ve yapılması gereken yapısal reformlar açısından da önemli bir fırsat olacaktır. Seçimlerin ortaya çıkardığı bu tablonun ülkemiz, milletimiz, yeni meclisimiz ve akabinde kurulacak hükümetimiz için hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasını yaptı.

Hedeflere yürüyelim

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, iş dünyası olarak güven ve istikrarın devam edeceğini görmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Vardan, “Bundan sonra, 2019’a kadar ülkemizin önündeki siyasi belirsizliklerin kalkmasıyla beraber var gücümüzle ülke hedeflerine doğru ilerlememiz gerektiği ortada. Seçimsiz geçecek 4 yıllık dönemde ülkemizin uzun vadeli hedeflerine yürüyeceğine inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İhracatla büyüme modeli geliştirelim

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Sadece ekonomide değil tüm alanlarda yeni reformlara ihtiyaç var. En büyük beklentimiz; yeni hükümetin; inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmayı merkeze alan, yüksek katma değer odaklı, bilgi ve teknoloji rekabetine göre kurgulanmış ihracat odaklı bir büyüme modelini gündemine almasıdır” dedi.
Türkiye’nin şimdi önü açıldı
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, “Türkiye’nin önü açıldı. Şimdi işe koyulup milletimizin ihtiyaçlarına cevap verme zamanı” diye konuştu.
Yeni bir şans doğdu
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, “Türkiye için yeni ve umut dolu bir dönemin daha başlangıcıdır. Önümüzdeki bu 4 yıllık dönemde, Türkiye için büyük bir şans daha doğmuştur” açıklamasında bulundu.
Sorunlarımız çözülmeli
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat, seçmenin ekonomik istikrar için tek başına iktidar istediğini belirterek, şunları kaydetti: “Yeni kurulacak hükümetten ekonomik sorunlara çözüm bulmasını istiyoruz. Artık seçimleri düşünmeden işbaşı yapacağımız bir döneme girdik.”
Sıkı çalışma zamanı
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Karyo, “Ekonomide önemli sorunlar var. Sıkı çalışmamız lazım. Türkiye’nin yurt dışı açılımını birinci öncelikli olarak görüyoruz. Dışa açılımda en önemli argümanımızı marka ekonomisi oluşturuyor” dedi.
Eylem planı hemen hayata geçirilsin
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, “Güçlü bir hükümetin reformlarla ekonomide büyük işler yapabileceğini düşünüyoruz. Daha önce hazırlanan 1.350 maddelik eylem planının hayata geçirilmesini bekliyoruz. Türkiye için bu seçim bir şans” diye konuştu.

Haberin Devamı