Gazete Vatan Logo

İş birliği iradesi var

TOBB, ticari ilişkileri geliştirmek için ABD’ye 4 günlük ziyarette bulundu. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “İş birliği iradesini gördük. Yapıcı diyaloglar kurulmasına ihtiyaç var” diye konuştu

İş birliği iradesi var

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ABD Ticaret Odası ile başta serbest ticaret anlaşması olmak üzere, ikili ticaret ve yatırımların önündeki sorunların ve iş birliği imkanlarının ele alınacağı ortak çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.

Hisarcıklıoğlu, yazılı açıklamasında, TOBB heyetinin 4 günlük ABD ziyaretini değerlendirdi. Ticari ilişkileri geliştirmek ve Türkiye’nin yurt dışı lobi faaliyetlerine destek vermek amacıyla ABD’ye gittiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, ABD Dışişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ticaret Odası ve ABD Kongresi Temsilciler Meclisi üyeleriyle görüştüklerini kaydetti.

Somut adım gerekli

Hisarcıklıoğlu, Türkiye-ABD dostluk, müttefiklik ilişkilerinin öneminin ve var olan sorunlar ile görüş ayrılıklarının temas kurdukları tüm çevreler tarafından vurgulandığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aynı zamanda sorunların ve görüş ayrılıklarının giderilmesi yönündeki iş birliği iradesini de gördük. Tüm ilgili çevrelerin karşılıklı olarak birbiriyle yapıcı yaklaşımla diyalog kurmasına ve olumlu yönde somut adımlar atmasına ihtiyaç var. Türkiye-ABD dostluğu her iki ülke halkı için olduğu gibi, NATO ittifakı ve Türkiye’nin bulunduğu bölge için de son derece önemli. Biz, muhatabımız ABD Ticaret Odası ile başta serbest ticaret anlaşması olmak üzere ikili ticaret ve yatırım önündeki sorunların ve iş birliği imkanlarının ele alınacağı ortak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı