Gazete Vatan Logo

İş arkadaşına sosyal medyadan sataşan işten kovulabilir!

Sosyal medya hayatımızın her anına sızmış durumda. Artık sadece iş yerindeyken yaptıklarımızdan değil, sosyal medya paylaşımlarımızdan da iş yerimize karşı sorumluyuz. İş arkadaşlarına sosyal medya üzerinden sataşan ve hakaret eden kişinin de sırf bu sebeple işini ve hatta kıdem tazminatı hakkını kaybetmesi mümkün!

İş arkadaşına sosyal medyadan sataşan işten kovulabilir!

Sosyal medya paylaşımları çalışanların başına dert açmaya oldukça müsait. Sosyal medyada yazdıkları yüzünden çalışanlar işlerini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliyor.

SOSYAL MEDYADAN İŞ ARKADAŞINA HAKARET

Yargıtay9. Hukuk Dairesi, Esas No:2014/11150, Karar No:2014/28132 ile bu yönde bir iddiayı karara bağlamış ve işvereni haklı bulmuş durumda. Sosyal paylaşım sitesinde iş yeri çalışanları hakkında sataşma niteliğinde yazışmalar yapan çalışan için verilen kararda,"... davacının sosyal paylaşım sitesinde iş yeri çalışanları hakkında sataşma niteliğinde yazışmalar yaptığı ve buna ilişkin kayıtların iş yerinde kullanıma tahsis edilen bilgisayarda görüldüğü hep birlikte değerlendirildiğinde işverence yapılan feshin haklı nitelikte olduğu tartışmasız olup..." denilerek, işverenin çalışanını işten çıkarması haklı nedenle fesih olarak değerlendirilmiştir.