Gazete Vatan Logo

Irkçı lidere Türk camisinden mesaj

Irkçı lidere Türk camisinden mesaj

İngiltere seçimlerinde aşırı sağcı UKIP partisi lideri Nigel Farage, Londra’da Türkler’in yoğun olarak yaşadığı bölgeden aday olmuştu. Buradaki Türkler’in Farage’a Türk camisinin kubbesinden mesaj göndermesi tepki çekti.

İngiltere’de 7 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler için geri sayım son hızıyla devam ederken adaylar da son kozlarını oynuyor. Önceki aylarda anketlerde üst sıraları zorlayan AB ve göçmen karşıtı UKIP partisi lideri Nigel Farage başarısız kampanyasıyla gerilere düşmüş durumda. Ancak yine de UKIP’in daha önce yakalayamadığı bir seçim zaferine imza atacağı düşünülüyor. Bu da İngiltere’de birçok kişi tarafından ‘soytarı’ olarak anılan ırkçı siyasetçiyi mecliste oldukça güçlü bir konuma getirecek. Farage, Londra’da South Thanet bölgesinden milletvekili adayı oldu. Bu bölge Türkler’in de yoğun olarak yaşadığı Hackney semtini de içeren bir alan. Bölgedeki Türkler seçime 1 hafta kala Farage’ı şoka uğratmak için ilginç bir karar aldı ve Farage’ın karşısında daha önce adı duyulmamış Nigel Askew isimli siyasetçinin ‘Gerçeklik Partisi’ne (Reality Party) destek kararı aldı. Bu desteklerini göstermek için de tartışmalı bir yöntem seçtiler.

Haberin Devamı

‘Derhal indirin’
Cami kubbesinden seçim kampanyası mesajı UKIP’i rahatsız etti. Farage, hemen gerekli yerlere şikayet başvurusunda bulundu ve caminin sahibi olan Türk derneği, Dernekler Komisyonu tarafından uyarıldı. Derneklerin hiçbir siyasi partiye destek açıklayamayacaklarını belirten komisyon mesajın derhal cami kubbesinden çıkartılması talimatını verdi.
‘Türkler beni onurlandırdı’
Berry’ye destek mesajı Kıbrıslı Türk Ramadan Hüseyin Güney tarafından kurulan ve şimdilerde oğlu Erkin’in mülkiyetine sahip olduğu Shacklewell Lane Camisi’nin kubbesine yazıldı ve seçmenlere ‘Umudu seçin’ mesajıyla oylarını Gerçeklik Partisi’ne atma çağrısı yapıldı. Askew da caminin kurucusu olan Baba Güney’in eski bir dostu olduğunu söyleyerek bu jestten dolayı Türkler’e teşekkür etti. Askew bölgede yayınlanan yerel Türk gazetesine, ‘Hackney’de yaşayan Müslümanlar’ın bana verdikleri mükemmel destek beni onurlandırdı. Rakibim sürekli korku mesajları ve göçmenlik karşıtı bir kampanya yürütüyor. Biz tüm insanların bir arada uyum içinde yaşayabileceğini savunuyoruz’ diye röportaj da verdi.

Haberin Devamı