Gazete Vatan Logo

İranlı Baron böyle yakalandı!

Uyuşturucu Baronu İranlı Zindaşti ve 9 adamı, İstanbul’da gözaltına alındı. Ergenekon’da gizli tanık olan Zindaşti’nin, Amerikan Konsolosluğu görevlisi Metin Topuz ile bağlantısı da araştırılıyor

İranlı Baron böyle yakalandı!

İstanbul emniyeti, uluslararası suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ve 9 adamı gözaltına alındı. Yurt dışı bağlantılı Türkiye üzerinden uyuşturucu sevkiyatıyla ilgili daha önce cezaevine giren Zindaşti, 2009 yılında Ergenekon ve Balyoz operasyonlarında ‘terazi’ kod ismiyle gizli tanık olarak ifade vermişti. Zindaşti’nin ifadesinin FETÖ firarisi eski savcı Cihan Kansız tarafından tutanakla dosyaya eklenmesinin ardından eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay gözaltına alınmıştı.

FETÖ bağlantıları

Geçtiğimiz yıl tutuklanan ve ABD ile krizi neden olan Amerika Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi’nin (DEA) İstanbul’daki irtibat görevlisi Metin Topuz’un da yine FETÖ’den firari olan eski savcı Zekeriya Öz aracılılığında Zindaşti ile görüştüğü ileri sürülüyordu. Polisin Zindaşti’ye, Metin Topuz ve eski firari savcı Zekeriya Öz bağlantılarını da soracağı öğrenildi. Zindaşti’nin ayrıca yer altı dünyasındaki çok sayıda cinayet ve infazla da ilgisinin olduğu tahmin ediliyor.

Haberin Devamı