Gazete Vatan Logo

İran'lı Kürtler de IŞİD'e karşı harekete geçti

IRAK’ta IŞİD’in Musul ve Şengal bölgesini ele geçirmesinin ardından, İran sınırında barınan İran Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP) de mücadeleye destek verdi. İKDP, IŞİD örgütüyle savaşan gruplara katılmak için Irak Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı’na başvurdu.

IŞİD’in Musul ve iki gün önce ezidilerin yaşadığı Şengal bölgesini ele geçirmesinden sonra Suriye’deki YPG, Irak Kürdistan Bölgesindeki peşmergeler ve Kandil Dağı’ndaki PKK’lıların IŞİD ile mücadelesine, İran’da yıllarca rejima karşı savaşan İran Kürdistan Demokrat Partisi peşmergeleri de katılmak için Irak Kürdistan Peşmerge Bakanlığı’na başvurdu.

Konuyla ilgili DHA’ya konuşan İran Kürdistan Demokrat Partisi Polit Büro Üyesi Rustem Cihangiri, ilk etapta ağır silahlarla donatılmış özel eğitimli 2 bin peşmergeyi her an savaşabilecek hazır konuma getirdiklerini belirterek, "Kürdistanı savunmak için her Kürt içinde bulunduğumuz süreçte tetikte olmalı. IŞİD, Musul’un yanısıra Şengal ve Kürdistan bölgesinin kazanımlarına karşı bir tehlike arz ediyor. Halen bir çok alanda IŞİD’e karşı savaşan peşmerge kardeşlerimize biz de takviye olmak istedik ve bunun için 2 bin peşmergemizi hazırladık. Peşmerge Bakanlığı’ndan cevap bekliyoruz. Cevap gelir gelmez peşmergelerimizi Kürdistan bölgesi yetkililerinin direktifleri doğrultusunda belirleyecekleri alanlara IŞİD’e karşı savaşmaya göndereceğiz. Kürtler tabii ki bu süreçte ortak bir güç halinde hareket etmelidir" dedi.

Haberin Devamı